Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drama när Mimmi flög till seger

Marginalen var i storleksordningen tjockleken av ett hårstrå. Mimmi Öhrn säkrade segern i damklassen i Gestrikefestivalen med minsta möjliga marginal...

Annons

En av länets största folkracetävlingar avgjordes på Kyrkberget i Storvik den gångna helgen. Tre kvalomgångar på lördagen följdes av ytterligare två dagen därpå – plus finalpass.

I damklassen kom 31 förare till start. SMK Söderhamns Mimmi Öhrn tog fyra segrar samt en andraplats i kvalet, vilket räckte till en sammanlagd andraplats – på samma poängtal som Je nnie Kjell, MSK Hammaren.

Även Pyret Öhrn, äldre syster till Mimmi, kunde ställa upp till start i A-finalen efter att ha kört till sig fyra förstaplatser samt en femte i kvalrundorna.

Pyret knep ledningen i finalheatet, före Mimmi. Trea i det inledande sk edet var Sarah Samuelsson, Almunge och fyra Jennie Kjell.

På det fjärde varvet fick så Pyret problem och tvingades sänka tempot. Mimmi och Jennie gjorde istället upp om förstaplatsen och korsade mållinjen till synes samtidigt.

Dock var Mimmi aningen före o ch kunde ta hem spelet. En A-final helt i publikens smak!

Tredje plats gick till Emili Andersson, Årsunda. Sarah Samuelsson slutade fyra och Pyret Öhrn femma.

I seniorklassen, med en bra bit över hundra startande, var konkurrensen stenhård. Söderhamnsföraren Mikael Olsson tog flest poäng av samtliga i kvalet tack vare fyra heatsegrar samt en andraplats.

A-finalen blev, som sig bör, stenhård. Här kunde östgöten Daniel Wall ta hem spelet efter att dessförinnan även ha vunnit B- samt C-final. Mikael Olsson slutade på fjärde plats.

Även i juniorklassen var SMK Söderhamns förare på hugget. Joel Olsson bröt ett av heaten på lördagen, men förblev i övrigt obesegrad. Han gjordes sällskap till A-finalen av klubbkompisen Robert Törnqvist – med två förstaplatser samt tre andra.

Segern kom att gå till Hampus Jakobsson, Nyköping, tätt före Lilleman Andersson, Bollnäs. Joel Olsson gjorde prispallen komplett, medan Robert Törnqvist slutade femma.

I C-finalen ledde Emil Henriksen innan han trycktes av banan (på ett ojuste sätt) av en medtävlare. Blev nu istället femma.

Kurt Eliasson