Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsolycka ska utredas

Polisen och Arbetsmiljöverket kommer att utreda dödsolyckan i Fjäle.

Enligt polisen arbetade mannen med att dra kabel i stolpar under torsdagen. Hans kollega ska ha hört en duns och sedan sett mannen liggande på marken nedanför stolpen. Mannen fördes till Hudiksvalls sjukhus med ambulans men dödförklarades vid ankomsten till sjukhuset. Polisen ska göra en teknisk undersökning av platsen.

– Vi ska försöka utreda vem som bär ansvaret för olyckan. En arbetskamrat var på plats men det verkar som om inget har sett själva fallet, säger Peter Drake, kommunikationschef polisregion mitt.

Läs även: Man död i arbetsplatsolycka - föll från stolpe

Elnätsföretaget Ellevio meddelade på torsdagskvällen att den omkomne var anställd av ett företag som i sin tur arbetade på uppdrag av Ellevio.

– Vi ska sammanställa vad det är som har hänt för att få en tydlig bild av händelsen, säger Jonatan Björck, pressansvarig på Ellevio.

Åklagare driver ett ärende om vållande till annans död, gentemot mannens arbetsgivare.

– Polis och arbetsmiljöverket kommer att driva den formella utredningen. Men vi ska även göra en egen utredning för att se om vi har begått något fel, säger Jonatan Björck.

Personen var anställd av en underentreprenör till Vattenfall Service Nordic AB som arbetade på uppdrag av Ellevio.

– Det är för tidigt att säga vems ansvar det är. Utredningen får visa vad som har hänt, säger Michelle von Gyllenpalm, presschef för Vattenfall i Norden.

Läs mer: Arbetsplatsolycka: Fick het olja över armen

Läs mer: Traktor förstörde hus vid arbetsplatsolycka