Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsolycka på sågverk

(UPPDATERAD KL 07:38) En 38-årig kvinna från Gnarp omkom tragiskt i en arbetsplatsolycka på Tjärnviks trä på måndagseftermiddagen. Kvinnan ska ha blivit påkörd av en truck.

Annons

Direkt efter dödsolyckan samlades personalen på sågverket.

- Det här är det värsta som kan hända på en arbetsplats. Det är en liten arbetsplats där alla känner varandra, säger informationschefen Björn Lyngfelt vid SCA Timber.
Olyckan inträffade vid timmersorteringen på sågverksområdet. Det som i går hade framkommit om olycksförloppet, var att den 38-åriga kvinnan från Gnarp hade andra arbetsuppgifter som inte hade med timmersorteringen att göra.
Men av någon, än så länge, okänd anledning befann hon sig ändå där.


Truckföraren uppmärksammade inte kvinnan. Hon avled av skadorna hon fick när hon kördes över av trucken. Truckföraren chockades svårt. Både han och kvinnan var rutinerade och hade jobbat länge på Tjärnviks trä.
Det ska enligt uppgift ha varit truckföraren som själv larmade när han förstod att det hade skett en allvarlig olycka.
- Det finns inget som tyder på oaktsamhet eller vårdslöshet från truckföraren, säger Björn Lyngfelt.
Det har inletts en polisutredning om arbetsplatsolyckan och en miljöåklagare i Östersund kommer bli förundersökningsledare. Även Arbetsmiljöverket kommer att göra en utredning.

Olyckan inträffade i tid ungefär när det var skiftbyte på sågverket. Produktionen avbröts och hela personalgruppen samlades. De fick samtalshjälp av Svenska kyrkan.

Den avlidna kvinnans anhöriga underättades på eftermiddagen om den tragiska olyckan.

Annons