Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödshot mot svärmor och före detta sambo

Mannen hotade sin svärmor med att han skulle skära halsen av henne. Han riktade också samma hotelser mot sin förra sambo, och vid ett tillfälle ska han också ha misshandlat sin före detta svärmor.

Iggesundsbon har nu dömts för flera brott, och domen vid Hudiksvalls tingsrätt innebär att mannen ska betala böter på 40 000 kronor.

Mannen åtalades för att ha dödshotat sin före detta sambo, i hennes bostad i Iggesund. Han ska också ha hotat sin svärmor för att hindra henne från att vända sig till polisen. Misshandeln har, enligt domen, ägt rum på Köpmanberget i Hudiksvall, där han har efter en kontrovers har gått till handgripligheter mot sin svärmor.

Tingsrätten har nu beslutat om kännbara böter, och Iggesundsbon ska också betala skadestånd till sin båda kvinnorna, med sammanlagt 12 500 kronor.