Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joakim Berglund, Alfta, har avlidit

/

Joakim Berglund avled den 7 juni i en ålder av 61 år.

Annons

Han var född i Västerås men flyttade mycket under barndomen eftersom båda föräldrarna var läkare och ständigt fick nya tjänster. Under en tid bodde familjen i Bollnäs och Joakim gick i skola i Lenninge och Granberg. Senare landade familjen i Gällivare där Joakim gick högstadiet och fordonslinjen på gymnasiet.

Efter skolan jobbade han som bilmekaniker på Volvo, körde lastbil, körde lastmaskin i LKAB:s gruva i Malmberget och jobbade som reparatör i Aitikgruvan.

Joakim träffade sig blivande hustru Evy 1976. Paret flyttade ihop i Malmberget 1979 men redan 1981 gick flyttlasset till Alfta där Joakim fått jobb på ÖSA. Några mer flyttar har det inte blivit. Joakim ville att hans barn skulle få växa upp i lugn och ro på samma plats, kanske för att han själv fått flytta runt så mycket i barndomen.

Efter många år på ÖSA läste Joakim in treårigt gymnasium i Edsbyn och fick sedan jobb på Nefab. Efter åren på Nefab jobbade han på SRG både i Alfta och Arbrå, reparerade lastbilar på Kilafors verkstäder och fick sen jobb som reparatör på Svenska Fönster i Edsbyn. Det var på väg till jobbet i Edsbyn som han råkade ut för den mc-olycka som tog hans liv.

Joakim tyckte om att simma och åkte gärna slalom. Senaste vintern blev det turer till Vemdalen, Hassela och Järvsö. Men det verkligt stora intresset var motorcyklar, ända sedan ungdomens mopeder hemma i Gällivare. Han var medlem i både Bollnäs Motorcykelklubb och Svenska Sidovagnsklubben.

Ända sedan Joakim och Evy träffades 1976 har de åkt motorcykel tillsammans. När barnen kom blev det turer med barnen i sidovagn varje sommar. Helst tältade hela familjen tillsammans. Varje år avslutades motorcykelsäsongen med en tur till Ruskträffen i Eskilstuna i oktober.

Joakim Berglunds närmast anhöriga är makan Evy, dottern Johanna med maken Johan och barnen Felicia och Elliot, sönerna Simon och Jesper samt syskon med familjer.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Annons