Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Anna-Lisa Hed

Anna-Lisa Hed, född Stagård i Mödänge, Bollnäs, avled den 7 januari, fyra dagar efter sin 90-årsdag.

Annons

Hon växte upp på Stagården i Bollnäs som nummer tre av fem syskon, tillsammans med föräldrarna "Sta-Gunnar" och Ebba.

Anna-Lisa Hed jobbade till en början i köket på lantbruksskolan som höll till på Stagården – och som senare flyttades till Arbrå. I början av 1960-talet gick hon vidare till arbete på plantskolan vid Villa Skoghem.

Några år senare fick hon anställning på Hälsinge sjukhus, där hon gick skötarkurs 1969. Hon blev sedan kvar på Hälsinge fram till pensioneringen.

Anna-Lisa Hed var aktiv i Centerpartiet och var ordförande i Bollnäs Västra när det gick samman med Bollnäs Centerkvinnor.

1947 gifte hon sig med Lennart Hed och i samband med giftermålet flyttade hon till gården Larsers i Mödänge, strax väster om Bollnäs, där hon bodde fram till sin bortgång.

Anna-Lisa Hed tyckte om att vistas i fjällvärlden och gjorde på äldre dar både fjällresor och bussresor. I somras var hon med på en bussresa till Kjeåsen i Norge. Hon hade fascinerats av platsen sedan hon läst boken Folket på Kjeåsen.

Anna-Lisa Hed var barnkär och hon tog alla barn till sitt hjärta. Som ung hälsade hon hellre på hos barnfamiljer än umgicks med vännerna.

Hon var pigg in i det sista och klarade sig själv. Bara några dagar innan hon hastigt avled höll Anna-Lisa Hed öppet hus för att fira sin 90-årsdag och hon bakade själv småkakorna till kalaset. Varje vår och höst bakade hon även tunnbröd.

Hon värdesatte högt alla som kom för att fira henne, speciellt besöket från Sydafrika och hon var tacksam för att hon hann uppleva fem generationer i släkten.

Anna-Lisa Hed blev änka 1996. Hennes närmast anhöriga är en dotter och en son med familjer.

Mer läsning

Annons