Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsfall skapar oro på vårdhem

Flera sjukdomsrelaterade dödsfall bland personalen på servicehuset Tryggebo i Iggesund oroar.

Verksamhetschefen Inger Myrsten säger att hon hörde talas om oron i slutet av förra året, men hon vill inte gå in på det exakta antalet dödsfall. Enligt uppgifter till tidningen så ska fyra av de cirka 80 anställda ha avlidit under en period.

– Vi ser alltid allvarligt på oro för sjukdomar, och alla dödsfall är förstås tragiska. Vi har tillsammans med företagshälsovården tittat på sjukskrivningarna åtta år tillbaka i tiden. Det jag kan säga är att vi inte har hittat några samband mellan de allvarliga sjukdomsfallen och arbetsmiljön.

Under våren har kommunens miljökontor utfört mätningar av radonhalten i fastigheten i Iggesund där verksamheten bedrivs. Men resultaten visar inga onormalt höga värden av radon.

Nu har Kommunal kallat skyddsombuden till ett möte.

– Vi ska träffas så fort som möjligt . När man mister flera arbetskamrater så är det klart att man börjar fundera, säger Mia Larsson som är ordförande för Kommunal i Hudiksvall och huvudskyddsombud, säger Mia Larsson, ordförande för Kommunal i Hudiksvall och huvudskyddsombud.

Totalt jobbar cirka 80 personer på äldreboendet i Iggesund som har drygt 50 lägenheter för äldre med olika vårdbehov.