Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsfall, Sivert Eriksson

Sivert Eriksson, Partille, avled den 10 augusti i en ålder av 72 år.

Sivert föddes i byn Rossla i Delsbo som tredje barnet till hemmansägare Per och Martha Eriksson. Intresset för bilar och motorer uppstod redan i tidig ålder då han som sjuåring tilläts köra traktor, en Ferguson, hemma på bondgården i Delsbo.

Efter realskolan utbildade sig Sivert sedermera till ingenjör och kom att ägna hela sitt yrkesverksamma liv åt fordonsindustrin.

1969 flyttade han till Göteborg och började som konstruktör åt Volvo, ett arbete han var hängiven ända fram till sin pension.

Intressen i livet var jakt och folkdans. Sivert tillhörde ett jaktlag i Delsbo dit han troget återkom varje höst. Dansen var också en viktig ingrediens som förgyllde Siverts fritid och dansade gjorde han ända in det sista.

Närmast sörjande, men i ljust minne bevarad är, sambon Kerstin samt barnen Pernilla, Per och Henrik samt övrig släkt och vänner.

Systern Astrid Ek