Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsfall, Ragna Jonsson

Ragna Jonsson, Sundsvall har avlidit i en ålder av 96 år. Hon föddes och växte upp i Mellanfjärden, Jättendal, som enda barnet till Johannes och Ruth Ahl.

Som ung gick hon på bibelskola i Örebro och blev utsänd som evangelist till ett flertal platser i landet, bland annat Blixterboda och Fåker.

1950 gifte hon sig med Eric Jonsson från Övsjöbyn, Kälarne. De arbetade tillsammans som evangelistpar i Helgum, Graninge och Näsåker.

1955 flyttade de till Mellanfjärden.

När Eric en tid arbetade på ”burken” i Kvarnmon, Jättendal var Ragna hemma med dottern Ruth-Len men arbetade också en del i fiskerinäringen i Mellanfjärden. De fick två barn. 1963 bosatte de sig i Sundsvall där Ragna efter en tid började arbeta på Sundsvalls sjukhus, vilket hon gjorde fram till sin pensionering.

Ragna var aktiv medlem i Hagakyrkan och ordförande i Hagakyrkans Kvinnoförening i nästan 20 år. Kvinnoföreningen som grundades på 1890-talet var en grupp kvinnor som stöttade socialt och humanitärt arbete. Då under namnet Skönsbergs Mödraförening. På senare år stöddes till exempel fadderbarn, läger för ensamstående mammor och deras barn och förbandslinnestillverkning till Kongo.

Ragna sörjs närmast av barnen Ruth-Len och Bertil med familjer, svägerskor, övrig släkt och vänner samt Haga Baptistförsamling.

Många ljusa minnen finns kvar i våra sinnen. Begravningen har ägt rum.