Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsfall Nisse Jonsson

Nisse Jonsson, Arbrå, avled i sitt hem den 1 juni, 63 år gammal, efter att hastigt ha insjuknat.

Nisse Jonsson har alltid varit intresserad av skog och natur samt maskiner och lastbilar. Många vintrar var han ett känt ansikte som liftskötare på Koldemoåsen under kvällar och helger.

Efter grundskolan arbetade han på Exellan i Arbrå med möbeltillverkning och flyttade senare med verksamheten till Bollnäs och det som blev Samhall. Där arbetade han i många år med kablage som passade hans noggranna läggning.

Senaste åren arbetade han på Syntema i Arbrå där han trivdes utmärkt.

På fritiden besökte han ofta byggarbetsplatser och tittade på maskiner, han var bland annat en flitig besökare på Forsön efter tunnelraset där han blev utrustad med en egen hjälm.

Det är inte många skogsbilvägar han missat i Hälsingland med omnejd när han suttit med karta och kamera bredvid omtänksamma timmerbilschaufförer.

Under somrarna reste han gärna norrut med familjen till midnattssolen, en resa till Nordkap blev det. 50-årsresan gick till Ishotellet i Jukkasjärvi.

Nisse Jonsson bodde själv i lägenheten ovanför järnhandeln efter föräldrarnas bortgång. Hans närmast anhöriga är två bröder med familjer.