Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsfall, Ingvar Gunnarsson – Han missade aldrig en match på Hällåsen

Ingvar Gunnarsson, Söderhamn, avled den 5 maj i en ålder av 96 år. Han var född i Borg, Norrala. Han blev också Söderhamnsbygden trogen hela livet.

Han startade sin arbetsbana med att jobba som chaufför åt Esso, med hela Hälsingland som arbetsfält.

År 1959 fick han anställning på F 15 där han först under många år arbetade med drivmedel. Han övergick sedan till förrådsverksamhet på F 15 och slutade som förrådsmästare. Han gick i pension 1988.

Han var en förenings- och friluftsmänniska och gillade skog och mark. Tusentals kilon är de liter lingon och blåbär som han plockat, att gå i skogen och leta bra ”bärställen” var något han gillade.

Familjen var ett tag bosatt i Vågbro och där var han med och bildade Vågbro SK 1957. Han startade orientering i VSK:s regi och blev också orienteringens ledare. Varje helg under säsongen fyllde han sin bil med några av ungdomar och drog mot någon tävling i landskapet. Orienteringen i Vågbro gick sedan upp i Söderhamns OK.

Genom insatser inom orienteringen blev han också medlem i Skogskarlarnas Klubb.

Friluftslivet fick han också en rejäl dos av i de många turer det blev med Fjäll-lymlarna, en sammanslutning av ett antal kompisar, som alla arbetade på F 15. Omfattande och väl planerade fjällvandringar blev det under många år. Ganska naturligt var att han gjorde sin militärtjänst i norr som fjälljägare

Under några år var han också politisk verksam och en av han stora frågor, där han lade ner kraft och entusiasmen, var arbetet mot ”nedrustningen” av Söderhamns sjukhus och flytten av vården till Bollnäs. Då tog Ingvar till pennan och agerade.

Han hade sitt idrottsshjärta i Brobergs IF. Han missade sällan, för att säga aldrig, en hemmamatch på Faxevallen och senare Hällåsen. Så länge orken fanns där så var han på plats då det var match.

Han var änkeman sedan ett tiotal år. Han bodde själv och klarade sig själv. Han var en person som alltid satte familjen främst. Kaffepannan stod alltid på och barn, barnbarn och barnbarnsbarn och vänner var flitiga besökare och alla trivdes hos Ingvar med den gästfrihet som präglade besöken. Han missade aldrig att gratulera den i släkten som fyllde år. Han tänkte alltid mera på andra än på sig själv.

Han sörjes närmast av tre barn med familjer.