Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsfall Anders Jonsäll

Anders Jonsäll, Ämnebo, avled den 31 maj i en ålder av 61 år.

Annons

Anders Jonsäll var född och uppväxt i Ämnebo, Edsbyn, som ett av sju syskon.

Efter realskola i Edsbyn och militärtjänstgöring i Sundsvall arbetade han en kortare period på EIA i Edsbyn.

Sedan 1972 var Anders Jonsäll anställd på Svenska Fönster i Edsbyn. Där jobbade han med alltifrån reklamationer och med produktionen till att vara inne- och utesäljare samt arbetsledare.

Efter några år som bosatt i Alfta byggde Anders Jonsäll år 1978 ett hus på granntomten till sitt föräldrahem i Ämnebo.

1992 träffade han Monica Unosson från Edsbyn och fyra år senare gifte de sig. De fick sedan två döttrar tillsammans. Anders Jonsäll hade också en son sedan tidigare.

Eftersom han reste mycket i sitt arbete tillbringade han gärna fritiden på hemmaplan. Han tyckte om att pyssla hemmavid och att umgås med familjen och den stora släkten.

Anders Jonsäll älskade sport i alla dess former, i synnerhet bandy. Under 1970-talet utövade han själv orientering och han var i några år ledare i bordtennisklubben i Edsbyn.

Under de sista tio åren var han aktiv som funktionär inom handbollen i Edsbyns IF, eftersom bägge döttrarna spelade där.

Det bästa han visste på somrarna var att grilla, speciellt kött. Grillning var ett mycket stort intresse för honom.

Hans närmast anhöriga är hustrun Monica, en son med respektive, två döttrar, barnbarn, mamma och syskon med familjer.