Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DNA-prov bevis mot knivman

Ett DNA-prov som togs vid en skadegörelse i Edsbyn gav en träff på en 21-årig Bollnäsbo. Han åtalas nu för flera brott, bland annat för att ha gått med en kniv i handen på Långnäs.

Polisen fick tips om att en då kraftigt berusad 21-åring gick omkring på Långnäs med en morakniv i handen, en lördag i mitten av juli. När 21-åringen fick syn på polispatrullen kastade han ifrån sig kniven, men poliserna såg vad han gjorde och han åtalas nu för brott mot knivlagen.

Men det var bara en av de fyra gånger som mannen misstänks ha begått brott under sommaren.

"Om jag får se dig utan uniform, då jävlar". Så sa 21-åringen och hytte med näven när han omhändertogs av polisen i början av juni. Han ska även ha spjärnat emot poliserna och han åtalas därför för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.

Några veckor senare kastades en sten genom ett fönster på en bensinstation i Edsbyn. Ett prov som togs på platsen gav träff på 21-åringens DNA. Han åtalas därför även för skadegörelse och kommer att ställas inför Hudiksvalls tingsrätt.