Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DM-semifinal blir Ljusdals genrep

På söndag ska Ljusdals IF spela träningsmatch mot Östersund på bortaplan. Det skulle bli genrepet inför seriepremiären, men semifinalen i årets DM kläms in däremellan.
– Vi får en extra match, det tror jag blir bra, säger Ljusdals tränare Tomas Wennberg.

Annons

Nu är det två matcher kvar innan allvaret i division 1 för Ljusdals IF. Östersund på söndag och Edsbyn i DM-semifinalen på onsdag.

Hittills har Ljusdal testat taktiker och spelare på olika roller, men nu är det dags för kontinuitet.

– Taktiskt kommer vi försöka spela som vi ska spela. Vi är ganska på det klara med hur vi ska göra när serien startar och det ska vi försöka göra i de här två matcherna.

Mot Edsbyn finns en DM-final i potten, och Ljusdal vill försvara segern från förra året.

– Annars har ju Team Hudik prenumererat på den titeln. Sedan 1997 har Team Hudik bara besegrats ett år innan de återtagit sin plats på toppen. Det vore roligt att bryta den trenden, säger Tomas Wennberg.

Men det är ändå matchen på söndag som gäller, om än inte resultatmässigt.

– Det blir en jättebra värdemätare, de är ett bra division 1-lag. Vi vill gärna se att vi kan matcha dem, det är ju bara en vecka kvar till premiären efter det.

Förutom kontinuitet i spelet hoppas Tomas Wennberg att startelvan till premiären ska utkristallisera sig under de två kommande matcherna.

– Alla är i princip med och slåss om en plats i laget. De som startar mot Huge är de som känns bäst just då.