Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DM avklarat – nu blickar Julle United mot större mästerskap: "Titta på vad vi behöver jobba med"

För första gången på många år åkte Julle United till dans-DM med fem olika lag.

Twinklestars, som är en uppvisningskategori för miniminiorer, fanns på plats tillsammans med fyra lag i tävlingsklasserna Minior Pom, Förberedande Pom, Freestyle Pom Junior och Senior.

Tävlingen blev lyckad för Julle, med ett stort engagemang från alla tävlande lag i det mellersta distriktet. Julle United mötte motstånd från Edge Cheerdans Upsala, som ställde upp med fyra tävlande lag. Alla Julle Uniteds lag tog hem guld och Twinklestars fick fina kommentarer och tips på förbättringar. 

– Vi var ganska nervösa innan då vi drabbats av en del saker och sjukdomar under säsongen men vi fick ihop det i tid och är så nöjda med lagets prestation på tävlingsgolvet, säger Emelie Edeborg, en av tränarna för Allstars.

Hon fortsätter:

– Alla våra tävlingslag fick med sig bedömningsprotokoll hem och nu ska vi alla titta på vad vi behöver jobba med inför RM och SM som avgörs i Malmö 22 maj.

SM blir spännande ur flera aspekter. Föreningens seniorlag i Freestyle möter två motståndare och behöver få minst silver för att ha chansen att nå målet om ta sig till sommarens EM. Även Freestyle pom junior kämpar för att komma till EM, men då man inte har några motståndare in klassen handlar SM främst att om förbättra sig så chanserna i Österrike ska vara så goda som möjligt för bra placering.

Innan RM och SM bjuder Julle United in till uppvisning på Kulturhuset i Glada Hudik i början på maj, där klubben kommer att visa upp sina tävlingsrutiner.