Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Djoos förstärker S/L i kvalet

En seger – och en förlust.
Så har S/L Hockey inlett kvalet till division 1.
Och utsikterna till tre nya poäng är hyfsade på fredagskvällen då S/L tar emot Skedvi/Säter hemma i ishallen.
Och ombytt i S/L-dressen är en ärrad NHL-veteran, Pär Djoos.

S/L Hockey har inlett kvalspelet till division 1 på tuffast tänkbara sätt med matcher mot de två division 1-lagen Falun och Valbo som kvalar för att klara ett nytt kontrakt.

Två matcher som som gett 0–5 mot Falun och 4–3 mot Valbo.

Ett facit som S/L-tränaren Stefan Nabb är nöjd med. Och han siktar på en ny seger då Skedvi/Säter kommer till ishallen. Ett lag som han och S/L känner väl sedan vinterns gemensamma spel i division 2 västra A.

– Det är ett bra lag som gick starkt på slutet av serien. Och som dessutom slog ut både Oppala/Sätra och Fagersta i play off, säger Nabb som kan presentera en känd hockeyprofil i sitt lag inför fredagens match.

Det är förre landslags-, elitserie- och proffsspelaren Pär Djoos, 42 år, som trär på sig S/L:s svartblåa dress. Pärs yngre bror Olle är assisterande tränare i S/L och han har säkert ett finger med i spelet att locka storebror till kvalspel med S/L.

Pär Djoos har spelat 65 landskamper och deltagit i två VM-turneringar.

En lite annan nivå än division 1-kval med S/L, med andra ord...

Hur ser du på inhoppet i S/L?

– Klart att jag ställer upp för brorsan om det är ont om folk. Min roll blir framför allt att avlasta de backar som spelar mycket. Även om det är över sju år sedan jag spelade en tävlingsmatch är jag inte orolig för att vara på fel plats på isen. Rutin har jag, skrattar Djoos.