Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han toppar skytteligan i division sju - hyllar kompisarna i fotbollslaget: "Jag har aldrig trivts så bra i ett lag som jag gör nu"

Artikel 1 av 4
Skytteligaledare i hälsingefotbollen
Visa alla artiklar

Sporten har tidigare skrivit om succélaget Hudiksvalls SK som vunnit alla matcher på vårsäsongen i division sju. 20-åringen Felix Örnehag står för de flesta målen och toppar därmed skytteligan i serien. Här berättar han om varför han gör så många mål.

Annons

Felix Örnehag står på Björkbergsplanerna där Hudiksvalls SK spelar sina hemmamatcher.

Felix Örnehag började spela fotboll i Tierps IF som liten pojke. När han var tio år flyttade familjen Örnehag till Hälsingland där Felix mamma kommer från. Han började spela i Högs SK en kort period och därefter Strands IF. När det var dags att börja gymnasiet flyttade Felix till Sundsvall och spelade med GIF Sundsvall i fyra år. Förra året kom han hem till Hudiksvall och efter en kort sejour i Iggesunds IK visste han varken om han skulle fortsätta spela fotboll eller om han ens skulle bo kvar i Hudiksvall.

LÄS MER: Hudiksvall SK fortsätter att vinna - har nu tio raka segrar

När storebror Viktor Örnehag kom med ideén att starta en ny förening, Hudiksvalls SK, så hängde Felix på. Inte bara kompisar värvades utan även fler familjemedlemmar. Förutom Felix och Viktor, som för övrigt är ordförande i klubben, så är pappa Robert tränare och lillebror Axel materialare.

Se forwarden Felix Örnehag berätta vad som gör en bra målskytt och vilket hans bästa mål i karriären är:

LÄS MER: Iggesund tuffar på i toppen

Efter lagets debut i seriesystemet, i division sju, har de vunnit alla 10 matcher de spelat med en målskillnad på 52 mål gjorda och endast fem insläppta. 16 mål har Felix stått för och leder därmed skytteligan. Enligt honom själv bygger framgångsreceptet på en bra tränare och seriens bästa spelartrupp.

– Vi har en bra tränare med en hög tränarutbildning och som lägst har tränat division tre. Han har fått frågan att träna högre klubbar men han tog oss. En annan anledning till framgången är att många spelare i laget har spelat högre upp, vi är helt enkelt bättre fotbollsspelare än motståndarna på alla positioner, säger Felix Örnehag.

20-åringen är kaxigt ödmjuk när han förklarar vad som ligger bakom de 16 målen. Han menar att det till viss del beror på bra lagkamrater och till viss del egen skicklighet.

–Jag får bra passningar från lagkamraterna och sen sätter jag lägena jag får såklart. Jag missar inte så ofta. Sen är det lite lättare motståndare än vad jag är van vid sen tidigare och jag har nästan samma fart i benen som jag haft på högre nivåer. Då blir det att man springer ifrån och sätter dit bollarna, säger Felix.

Det är inte bara snabbheten som gör honom till en bra målskytt utan han har även en bra känsla i foten.

– Jag vet oftast var bollen kommer hamna när jag slår till den. Sen är spelförståelsen viktig. Jag vet oftast när jag ska springa i djupled och när jag ska hålla i bollen och kanske testa skott. Jag har ett bra skott, säger han.

Felix Örnehag har gjort 16 mål för sitt Hudiksvalls SK.

Till hösten tror Felix att framgångssagan fortsätter för laget.

–Jag tror vi kommer få tuffare matcher. Vi har oftast spelat mot b-lag så nu vill de kanske vinna och tar med bättre lag nästa gång. Det är bara roligt för oss för då får vi bättre matcher. Jag är övertygad om att vi kommer vinna de flesta matcher ändå. Om vi vinner alla vet jag men hoppas det, säger Felix.

Enligt Felix så står Hudiksvalls SK som vinnare när serien är slut och med tanke på matchresultaten hittills så lär det bli så. Att Felix följer med sitt lag upp i division sex är han ganska säker på.

–Man ska aldrig säga aldrig men jag stannar kvar till 90 %. Jag har aldrig trivts så bra i ett lag någonsin som jag gör nu. Vi är som en stor kompiskrets, säger han.

LÄS MER: "Bakom kulisserna hos succélaget i sjuan: "Nere i divisionernas kolgruva"

LÄS MER: Skyttekungen som håller för trycket – men är inte nöjd än: "Jag borde ha gjort fler mål"

LÄS MER: "Träningsnarkomanen" Anders leder skytteligan i division fem: "De orkar inte hålla koll på mig"

LÄS MER: Efter nedtrappningen – nu leder Erik Wästman skytteligan: "Fotbollen är inte prio ett längre"

Felix Örnehag

Ålder: 20 år

Bor: Hudiksvall

Klubb: Hudiksvalls SK

Sysselsättning: Jobbar som vaktmästare och elevassistent

Förebild: Cristiano Ronaldo

Intressen: Umgås med vänner

Aktuell: Leder division 7 herrar i Hälsingland med 16 mål gjorda

Alla artiklar i
Skytteligaledare i hälsingefotbollen