Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han gjorde nio (!) mål i seriematch: "Har kul fast vi inte är det bästa laget"

Han var en pålitlig målskytt i fyran för Ljusdal när det begav sig.
Nu har Henning Nilsson, 35, trappat ner – men att målsinnet sitter i råder det ingen större tvekan om...
– Åtta frilägen och en straff, men du skriver inte att jag missade en frispark i går, säger han efter att ha gjort nio (!) mål i en division 7-match.

Annons

Den här artikeln publicerades den 15 september 2016.

Ljusdals IF P50 har tidigare under säsongen varit inblandat i flera matcher där det blivit fler än tio mål – men då har man torskat med siffror som 1–10 mot Hudiksvalls SK, 4–10 mot Skarplycka, 1–10 mot Iggesund 2 och 2–10 mot Kilafors 2.

Men på onsdagskvällen var det P50:s tur att få känna känslan av att vinna med tvåsiffrigt. Ljusdals tredjelag för herrar, som tidigare spelade i Loos IF:s tröjor, slog Långhed 2 med 10–1.

Rahman Khademis mål i den 83:e minuten var P50:s åttonde i matchen. Dessförrinnan hade Henning Nilsson gjort sju – och han rundade sedan av med två till...

– Haha, ja du, jag vet inte... Det var åtta frilägen och en straff i alla fall, säger han.

Vem spelade fram dig till alla frilägen?

– Pär Öst hade väl nån, sen "Lugi" (Andreas Lögdahl) och Patrick Andersson. Och Sven (Cahling) också...

Henning Nilsson gjorde nio mål i en och samma fotbollsmatch.

Förra säsongen gjorde Henning Nilsson mål på alla lag i sjuan, och han kom tvåa i skytteligan med 20 totalt – trots att P50 (då första säsongen som ett av Ljusdals IF:s lag) slutade sopsist med bara tre segrar på 18 matcher.

Den som kan sin lokala fotbollshistoria vet att han för drygt 10 år sedan matade in mål på högre nivå – i hälsingefyran.

– Jag tror att det var 2004 och 2005 som jag gjorde 24 mål och 26 mål året efter. Men vilket av åren jag vann skytteligan kommer jag inte ihåg, säger han.

Efter onsdagens magiska skörd är han i delad ledning i skytteligan i sjuan på 23 mål. Det som talar för att Henning Nilsson kan lägga ytterligare en skytteligatitel på sitt CV är att främsta konkurrenten har bytt lag.

– Örnehag (Felix) har ju gått till Strand nu, men jag kan ju fortsätta en liten stund till, säger Henning Nilsson, som gillar formatet och nivån i division 7.

– Det är riktigt jäkla roligt, även fast vi i P50 inte är det bästa laget så har vi väldigt roligt ihop. Det är det som är det viktiga, att ha kul, säger han.

Du har inte funderat på att göra ett sista ryck lite högre upp i nivå?

– Tankarna har väl funnits där, men motivationen till att träna har försvunnit. Nu spelar jag bara för att det är roligt.

Henning Nilssons främsta signum som fotbollsspelare har alltid varit snabbheten och målfarligheten. Men han har också gjort några mål genom åren på frisparkar...

– Nån frispark har man väl satt, men skriv inte att jag missade en sån i går, säger han och skrattar.

LÄS MER: Henning Nilsson gjorde mål i historisk seger

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons