Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranen Dahlins drömmål räckte för Söderala i premiären mot Bollnäs Kurd: "Topp-5 av mina snyggaste"

Helgens första matcher i femman bjöd mest väntade resultat. Undantaget var söndagens skräll på Solrosens IP, där Söderala sänkte Bollnäs Kurd med 1–0. Och det efter ett drömmål av Benny Dahlin, 39 år.

Annons

Näsviken (4–1 mot Arbrå/Vallsta) och Marma (3–0 mot Långhed) som säkra vinnare var ju ganska väntat i den första omgången av division 5 Hälsingland.

Läs mer: Allt inför seriestarten

Lite mer överraskande var kanske att Bergsjö skulle fixa ett kryss (1–1) hemma mot Tallåsen.

Benny Dahlin, vass veteran i Söderala, gjorde drömmål som gav seger i premiären.

Men det mest anmärkningsvärda resultatet kom när nykomlingarna (från sexan) Söderala och Bollnäs Kurd möttes i söndagens sena match på ett vårkyligt Solrosens IP.

Läs mer: Florén förstärker Marma

Bollnäs Kurd, som vann sexan förra säsongen, vill gärna ösa på i samma takt som "moderskeppet" Dalkurd och har som kaxig målbild att bli ett topplag direkt.

Söderala AIK, tvåa i sexan, har ingen sådan mer tydlig målsättning. Men däremot en bred trupp – och en vass veteran i Benny Dahlin som nyförvärv.

Den förre SFF-profilen (både som tränare och spelare) skulle komma att spela en avgörande roll i bortapremiären.

Den tog han redan i den 19:e minuten, med ett mäktigt lobbskott från sådär 43 meter som smet in under ribban och över en förgäves sprattlande Kjell Sapa i Bollnäs Kurds mål.

– Om jag såg att han stod en bit ut? Nä, nä, jag bara drog till och kände ju direkt att det blev en sån där drömträff. Helt klart på topp-5 över mina snyggaste mål, så himla många är det ju inte. Jag är väl inte känd som någon stor målskytt precis, säger den 39-årige mittfältaren och fyrar av sitt bredaste smil.

Han kanske inte är en av de snabbaste på planen, men absolut en av de mest bollsäkra.

Nu blev det inte så mycket mer till offensiv för ett Söderala som främst fick fokusera på att hålla ihop defensiven när de kvicka teknikerna i Bollnäs Kurd hittade rytmen.

Problemet för hemmalaget var bara att spelövertaget inte gav särskilt många rena chanser, eller särskilt vassa avslutningar.

Ciya Hajo - lika slitstark på fotbollsplanen med Bollnäs Kurd som med IBF Falun i SSL.

– Det var tufft att hitta luckor i deras bunkerförsvar också. Dessutom har vi många nya den här säsongen, det tar kanske lite tid att få laget att funka, konstaterar Ciya Hajo, innebandymästare med IBF Falun som ser fotbollen som ett härligt komplement till försäsongsträningen.

– Det är bara så jäkla skoj, säger 29-åringen, som också var en av hemmalagets bästa lirare.

Men trots ett stundtals konstant tryck, som blev allt hårdare mot slutet, så kom Bollnäs Kurd inte närmare ett mål än en vankelmodigt bommad straff av Stefan Janjic.

Men det var samtidigt en bra räddning av Söderalas stabile målvakt Niclas Olsson.

Det var Dahlin som satte drömmålet, men i lika hög grad Söderalas försvar som fixade segern. Inte minst de starka mittbackarna Ludvig Larsson och Erik Strid.

– De är tekniska, men vi spelar bättre som ett lag. Och vi ska kriga i varje match, lovar Benny Dahlin.

Mer läsning

Annons