Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränaren lämnade Delsbo och hittade glädjen i Tallåsen: "Därför hoppade jag av"

Beslutet att lämna Delsbo grundade sig i att glädjen försvann. Lusten för tränarsysslan har Örjan Oscarsson återfunnit i Tallåsen. – Utan motivation och energi så blir jag ingen bra tränare, säger han.

Annons

Målet var inställt på ytterligare en säsong som tränare för Delsbo i division 4. Men när ett planerat samarbete med Strand gick i stöpet så försvann även motivationen för Örjan Oscarsson.

– Vi hade ett samarbete med Strand inskickat och klart till förbundet i december. Men en viss falang inom Delsbo såg till att det bröts. Och jag förstod inte hur vi skulle klara oss utan ett samarbete, redan förra året hade vi en tunn trupp, säger Örjan Oscarsson.

I och med det tappade han lusten och glädjen. Samtidigt trodde han att det var någonting som skulle komma tillbaka, så han körde på. Men sen tog det stopp.

– Jag tänkte att motivationen skulle komma tillbaka, men den gjorde inte det. På slutet kände jag ingen glädje alls när jag satte mig i bilen från Ljusdal till Delsbo, säger Örjan Oscarsson och fortsätter.

– Jag vet att jag satte Delsbo i en dålig sits när jag klev av en månad före seriepremiären, men utan motivation och energi så blir jag ingen bra tränare. Därför hoppade jag av.

Örjan Oscarsson är ny tränare i Tallåsen.

Men något sabbatsår från fotbollen är det inte tal om för Örjan Oscarsson. I stället har han tackat ja till rollen som tränare för Tallåsen. Division 5-laget uppvaktade Oscarsson redan i november, men då tackade han nej.

– Sen fick väl Tallåsen höra att det inte var så bra i Delsbo, och då hörde dom av sig en gång till. Jag sade inte ja direkt, utan det tog någon vecka. Det var inte på grund av det erbjudandet som jag slutade i Delsbo.

Och i Tallåsen har han nu återfunnit glädjen för fotbollen.

– Ja, det kan man säga. Här är vi femton till sexton spelare på varje träning och minst två målvakter. Då kan man göra riktiga övningar, plus att vi har möjlighet att träna i hallen i Ljusdal, vilket är fantastiskt. Det finns en hall i Delsbo, som också är bra, men det här är fullstora ytor så det blir ännu bättre.

Mer läsning

Annons