Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvåmålsskytten: "Det kändes tryggt"

/

Iggesund fortsätter sitt segertåg – men mot Ljusdal satt 2–1-segern långt inne.
– Ljusdal är ett av de bättre lagen vi mött, berömde matchhjälten, Fredrik Rahm motståndet efter matchen.

Annons

Iggesund fick kämpa hårt för tre nya poäng hemma på Movallen mot Ljusdal.

Det var först mot slutet som serieledarna gick någorlunda att känna igen. Matchhjälten blev en ovan målskytt: Fredrik Rahm – som i maj återvände till Iggesund från studier i USA – slog till två gånger under de sista 20 minuterna.

– Det var härligt, det var längesedan jag gjorde mål. Det har väl blivit något på college i USA, annars var det nog för två säsonger sedan när jag spelade i HuFF, säger mittfältaren efter matchen.

För efter en underhållande, men mållös första halvlek gav Ljusdals Mohamed Awnuur – inte alls orättvist – bortalaget ledningen efter bara tre minuter i den andra. Ljusdal hade några riktigt vassa lägen. Farligast var ett skott från Wais Maihanparast som strök stolpen i den första halvleken.

– Vi gör en för jävla bra krigarinsats i dag och förtjänar minst en poäng. Men det är lite så här det är. Dom (Iggesund) leder serien och får till några slumpmål samtidigt som vi inte sätter våra chanser. För chanser skapar vi, säger Ljusdalstränaren Mattias Lind.

Iggesunds tvåmålsskytt höll delvis med i resonemanget:

– Vi fick inte i gång spelet i den första halvleken och dom (Ljusdal) gjorde det bra och var farliga i sina omställningar, säger Rahm, som ändå inte tyckte att det spred sig någon oro i laget – trots underläge och de chanser Ljusdal skapade.

– Nej, det kändes tryggt. Vi vet att vi kommer att skapa lägen, och vi har matchvinnartyper i laget så det var ingen panik, säger Fredrik Rahm.

Ljusdalslägret hade däremot svårt att släppa en situation i slutminuterna när Mohamed Awnuur nickade bollen i mål. Ett mål som vinkades bort för offside, med starka reaktioner från Ljusdals spelare och bänk till följd.

– Det känns horribelt. Vår spelare löper in från vänsterkanten in mellan deras spelare, men blir avvinkad. Det känns som vi blev bortdömda där, säger Ljusdalstränaren Mattias Lind.

Hemmalagets Fredrik Rahm var mer försiktig i sin bedömning av situationen.

– Den kändes tveksam, samtidigt lade väl vår keeper av när flaggan kom upp, säger Fredrik Rahm.

Mer läsning

Annons