Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Ljusdalsmål på 18 minuter avgjorde

/
  • Ljusdals Wais Maihanparast stod för en individuell prestation vid Ljusdals 2–1-mål.

Ljusdal vann en minst sagt händelserik match på Älvvallen med 3–2 mot Hällbo efter att bortalaget fått tre straffar i matchen – men missade en.
Hemmalaget avgjorde i stället på individuella prestationer.
– Vi gör äntligen mål i situationer där vi inte fått till det tidigare, säger Ljusdals tränare Mattias Lind efter matchen.

Annons

I den sjunde minuten tog gästande Hällbo ledningen med 1–0 mot Ljusdal på straff genom Johan Sköld. Det var ändå bara den första straffen som laget fick i matchen.

I den 54:e matchminuten stegade samme man fram – men missade. När domare Henrik Melin pekade på straffpunkten för Hällbo för tredje gången tog Jonas Källänge Nilsson över ansvaret och satte reduceringen till 2–3 i den 80:e minuten.

– Jag tror inte ens vi har haft någon straff på hela säsongen, så det är ju lite speciellt att vi får tre på en och samma match, säger Hällbotränaren Niklas Östlund.

Ljusdals tränare Mattias Lind var inte tillfreds med det faktum att hans lag fick tre straffar emot sig i matchen.

– Den första är tveksam, den andra är en fiftyfifty-duell i mitt tycke och på den tredje får Emil Mårtensson ett skott på armen i straffområdet, summerar han straffsituationerna.

Men det var efter Hällbos första straff som hemmalaget satte in segerväxeln med tre mål på bara 18 minuter.

Samtliga tre kom efter individuella prestationer av Fajko Hafizovic (1–1) innan Wais Maihanparast brottade sig igenom försvaret och satte ledningsmålet. Innan urladdningen var över hade också Mohammed Awnuur tråcklat sig igenom Hällbos försvar på egen hand och satt 3–1.

Hällbos tränare Niklas Östlund tyckte dock att det var situationer som inte ska släppas in.

– Det är lite billiga mål som man inte har råd att släppa in mot Ljusdal borta, säger han.

Ljusdal höll undan och vann med 3–2 efter att Hällbo forcerat för en kvittering mot slutet, men inte kommit till de riktigt vassa lägena.

– Vi gör en bra första halvlek, den andra går väl inte till historieböckerna direkt. Men vi gör äntligen mål i situationer där vi inte fått till det tidigare, konstaterar Mattias Lind efter trepoängaren.

Mer läsning

Annons