Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stillmark krutar mot kval

/
  • Joel Stillmark håller höjden som fyrans hetaste målskytt.

Iggesund tuffar på mot sin överlägsna serieseger.
Och Joel Stillmark krutar vidare för seger i skytteligan.
– Nu ska det nog hålla, säger toppen som satte två mål när Norrala fick storstryk.

Annons

Dramatiken i fyrans topp är över sedan länge.

Iggesund står i en klass för sig den här säsongen – men belönas inte med avancemang direkt till trean.

– Nu försöker vi ladda på och spela in laget till kvalet, det känns ju viktigt, säger målkungen Joel Stillmark, som på lördagen inledde målshowen hemma på Movallen med att sätta 1–0 i den 19:e minuten.

Sedan rullade det på mot ett tämligen håglöst och omotiverat Norrala, och tabelltrean fick dra hem med hela 0–7 i baken.

– Det blir ju inte direkt någon tävlingsnerv i den här typen av matcher, när Norrala inte har något att spela för, säger Stillmark, som ökade på sin egen målskörd med ytterligare ett mål i andra halvlek.

Den förre Hudiksvalls-strikern toppar skytteligan med 16 mål, fem före Edsbyns Aimen Sewed, och med två matcher kvar att spela.

– Det bör jag väl klara att hålla undan. Men jag är väl inte helt nöjd med den skörden ändå, även om det varit väldigt skoj att spela den här säsongen i fyran, säger Joel Stillmark – som tappade en del fart och missade de första höstmatcherna sedan han bröt en tå i sista vårmatchen mot Ilsbo.

– Den har väl läkt hyfsat, men lite känner jag av skadan. Det jobbiga var att det var just höger fot, jag har ju sedan tidigare haft problem med höger knä. Så den sidan är inte så stabil.

Men en trilskande tå är inget som nämnvärt hindrar en klassforward som Stillmark på jakt efter division 3.

Det första hindret blir i ett dubbelmöte mot Hille, och det direkt veckan efter sista omgången.

– Det känns lite tufft, det är bara tre dagar mellan. Och fixar vi det steget väntar en kvalserie där division 3-lagen kliver in också, säger Joel Stillmark, som lovar att "Iggarna" gör allt de kan för en snygg avslutning även i serien.

– Det handlar om respekt, och något vi är skyldiga övriga lag i serien.

Mer läsning

Annons