Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenberg skillnaden på Ljusneborg

/
  • Anders Stenberg är nära att göra sitt andra mål när han lyfter bollen i ribban efter en hörna.
  • Fredrik Eriksson jagar Hällbos Marcus Olsson.
  • Vikarierande målvakten Ivan Levoshko höll nollan för Ljusne.
  • Emil Norell var bra i Hällbos mål. Här stoppar han Jean-Baptiste Baylac.
  • Andreas Olsson kunde inte göra mål utan fick i stället kramp i den här situationen.
  • Nickduell mellan Fredrik Eriksson och Marcus Olsson.

Ljusne tog ett kliv uppåt i tabellen när man tog en viktig seger hemma mot Hällbo. Matchen slutade 1–0 och Ljusne har nu samma poäng som tabelltvåan Norrala.

Annons

Ljusne började bäst och skapade flest farliga chanser i den första halvleken. Hällbos målvakt Emil Norell stod för flera bra räddningar men han kunde inte göra något åt Anders Stenbergs bredsida i den tjugonde minuten.

– Vi startade bra och borde väl ha gjort något mer mål. Vi pratade om att hålla upp laget i andra och inte falla in i deras tempo. Men det lyckades vi inte med, säger Anders Stenberg.

Hällbo flyttade upp positionerna i andra halvlek och försökta etablera ett tryck mot Ljusnes backlinje.

– Vi bröt bollen högre upp i banan men vi fick inte ut så mycket av det, säger Hällbos tränare Niklas Östlund.

Ljusnes mål vaktades i dag av den något ovane målvakten Ivan Levoshko. Big Phopruk, som normalt står i mål, var bortrest.

– Vi pratade om att göra allt för att hjälpa Ivan (Levoshko). Vi täckte lite extra skott och gjorde ett bra jobb i defensiven, säger Anders Stenberg.

Mittbacksparet Dawuda Wulampah och Martin Bergenholtz gjorde båda bra matcher och räddade ofta sitt lag från farliga lägen.

– Vi sa att vi skulle skjuta mycket men vi tar inte skottlägena när de kommer, och när vi skjuter gör vi det för dåligt, säger Niklas Östlund.

Hällbo försökte mata bollar mot Ljusnes straffområde men fick inte till några hundraprocentiga målchanser. Anders Stenberg säger att han inte riktigt orkar i 90 minuter ännu.

Men det var ändå ofta han som kunde få fast bollen högre upp i planen och ge backlinjen andrum mot slutet.

– Ja viljan och orken kommer stötvis men det börjar kännas bättre, säger han.

Anders Stenberg är skillnaden mellan lagen i dag. Det är han som ger Ljusne den spets de behöver. Han hade förutom målet även två skott i ribban.

– Vi bjuder in dem lite när vi inte kan stänga matchen, men det är alltid skönt att göra mål och det är skönt att vinna, säger han.

Mer läsning

Annons