Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson matchvinnare när Forsa slog Delsbo

Sommaruppehållet är över.
Då inledde Forsa med att besegra Delsbo i omstarten av division 4.
– Det här är en av matcherna där vi ska ta poäng, säger hemmalagets tränare Fredrik Andersson efter 2–1-segern.

Annons

Forsas målsättning den här säsongen är först och främst att hålla sig kvar i division 4 utan att behöva spela kval. Allra helst ser tränaren Fredrik Andersson att laget håller sig på övre halvan av tabellen. På så vis fick Forsa bästa tänkbara start efter sommaruppehållet när man hemmabesegrade Delsbo i omstarten.

– Det gäller för oss att ta poäng i rätt matcher och det här är en av matcherna där vi ska ta poäng. Hemma ska vi vinna mot Delsbo om vi vill vara där vi vill vara, även om Delsbo inte är lätta att möta, säger Fredrik Andersson.

Sett till bollinnehav var det Forsa som ägde matchen medan gästerna spelade mer på omställning. Efter en mållös första halvlek gjorde Petter Andersson 1–0 till hemmalaget i 63:e minuten.

Tio minuter senare kvitterade Delsbo när Patrik Larsson sköt in 1–1 efter en fast situation. Men efter en del tur och lika mycket skicklighet var det Forsa som vann med 2–1 efter ett fint mål av Lars Olsson.

– Han går upp i duell, får själv tag i andrabollen och drar till ett långskott som går stolpe in. Det är bra gjort, men vi har också marginalerna på vår sida. Det kunde lika gärna ha blivit oavgjort, men vi har lite flax, säger Fredrik Andersson.

– Det här var en match vi behövde vinna för att inte bli indragen i bottenstriden. Nu har vi Ilsbo på lördag som blir jäkligt tufft, men en torsk här så hade det varit ännu tuffare, fortsätter han.

Örjan Oscarsson, tränare för Delsbo:

– Det känns jättesurt med tanke på att de gör 2–1 i 86:e minuten. I övrigt gör vi en ganska bra match på det stora hela. Vi sliter och kämpar, säger han.

– 2–1 är kanske mest rättvist ändå. Men det är HuFF-spelarna som gör skillnad. Det är de som gör det, tycker jag.

Mer läsning

Annons