Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrala knappade in på Ljusne

/
  • Linus Karlsson såg till att Norrala knappade in på Ljusne om andraplatsen i Hälsingefyran.

I toppstriden av hälsingefyran – under suveräna Iggesund – knappade Norrala in på Ljusne efter att ha besegrat Delsbo på bortaplan.

Annons

Även om förstaplatsen är nästintill omöjlig att nå så går kampen om hälsingefyrans andraplats vidare. Den bataljen jämnade Norrala ut i helgen efter bortaseger mot Delsbo, efter mål i den 75:e minuten av Linus Karlsson.

– För oss gäller det i första hand att hålla så många lag bakom oss som möjligt. Det är en jämn serie så vårt mål är fortfarande att inte hamna i någon kvalhistoria, säger Norralatränaren Dennis Lundgren, som fick se sitt lag vinna matchen mot Delsbo:

– Det var ingen lätt match, dels för att Delsbo är bra, men också för att vi inte var riktigt vana vid underlaget, säger Lundgren, som i slutet kastade om från 4-5-1 till 4-4-2 – något som blev ett segervapen.

– Vi gjorde det för att vi ville få fast bollen högre upp och det blev bra utdelning. Det var också lite vår dag och en hel del som studsade med oss, konstaterar Lundgren.

Samtidigt fick Ljusne nöja sig med 1–1 i sin bortamatch mot Stugsund. Tabelltvåan tog ledningen efter en kanonvolley av Johan Larsson, innan hemmalagets Stefan Lyubenov kvitterade på en frispark när kvarten återstod.

– Målet från Johan (Larsson) var riktigt tjusigt. Vi gör en bra match defensivt, men skapar inte så mycket framåt heller egentligen så jag tycker nog att resultatet var helt rättvist, summerar Ljusnes tränare Klas Forsgren.

Mer läsning

Annons