Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittbacken Wiberg: "En jätteträff"

/

Ljusdal hade 1–1 hemma mot Edsbyn – och tryckte på för ett ledningsmål.
Då skulle mittbacken Micke Wiberg bara lätta hem bollen till egen målvakt.
– Jag ska bara dutta ner bollen, men får den på tån. En jätteträff, säger han om det udda självmålet i början av den andra halvleken.

Annons

Ett för dagen relativt piggt Ljusdal, där mycket i offensiven går genom trion Wais Maihanparast, Fajko Hafizovic om Mohamed Awnnur, tog ledningen tidigt hemma mot Edsbyn.

Wais Maihanparast tog emot en passning strax utanför straffområdet, vickade till och sköt 1–0-målet stenhårt bakom Alexander Eriksson i Edsbyns mål.

Men trots en offensiv med stundom högt tempo och bredd från hemmalaget så kvitterade det försvarsstarka Edsbyn i mitten av första.

Oskar Lindsmyr slog ett flackt inlägg från vänsterkanten, bollen gick förbi alla inne i straffområdet utom högermittfältaren Emil Svedberg på bortre stolpen.

– Det blev helt fritt, bara att lägga in. Men det är ju där jag ska vara också, säger Emil Svedberg.

I början av andra halvleken kom så den händelse som höll på att förstöra dagen helt för Ljusdal. Hemmalaget låg på för ett ledningsmål när mittbacken Micke Wiberg bara skulle lätta hem bollen till sin egen målvakt Niklas Persson.

– Jag ska bara dutta ner den, men får bollen på tån. Det blir en jätteträff, säger Micke Wiberg, som såg sin "passning" segla över Niklas Persson och in i Ljusdalsmålet.

Han skulle dock bli räddad i sista stund. Men först skapade Ljusdal en hel del lägen på Edsbyn.

– Vi har jättemycket lägen att göra mål på, medan de inte har nästan någonting i andra, säger Micke Wiberg.

En uppfattning som delas av Edsbyns målskytt Emil Svedberg:

– Vi är under stort tryck på slutet, och blir ganska trötta, säger han.

Med bara några minuter kvar att spela räddade Jonas Nilsson en pinne för hemmalaget. Han tryckte in bollen via Alexander Erikssons händer efter en hörna.

– En pinne efter att ha legat under med 2–1 är ju bra, men vi skulle ha haft tre, säger Micke Wiberg.

Ljusdal går på sommarvila efter att ha tagit poäng i sex matcher på rad – två vinster och fyra kryss – och parkerar som ett mittenlag över sommaren.

För Edsbyns del räcker poängen borta mot Ljusdal till en fjärdeplats vid "breaket". Emil Svedberg och hans lag kan se tillbaka på rätt skaplig vår.

– Vi har gjort en helt okej vår jämfört med vad vi har brukat göra de senaste åren. I höst gäller det väl att komma så nära Iggesund som möjligt, även om det är omöjligt att nå dem, säger han.

Mer läsning

Annons