Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusne vann – trots tidig utvisning

/

Dawuda Wulampah visades ut efter en halvtimme.
Ändå kunde Ljusne ta en blytung 1–0-seger mot Forsa.
– Nu är vi med och krigar om andraplatsen, säger tränaren Klas Forsgren.

Annons

När Dawuda Wulampah drog på sig två gula kort inom loppet av två minuter efter drygt en halvtimme såg det ut att bli en tuff lördag för Ljusne hemma mot Forsa.

Men med en man mindre höjde sig hemmalaget och tog ledningen strax efter utvisningen. Och enligt tränaren Klas Forsgren var det ett mål ur den högre skolan.

– Det var Stenberg (Anders) som avslutade, men innan det så var det spel i luften på bröst, nick och volley. Och så framspelningen och lobben över målvakten. Det var riktigt snygg, säger han.

– När utvisningen kom så slöt vi oss samman. Det finns en jäkla vilja i det här gänget, det var en match i fjol också som vi vann med en man kort, fortsätter Klas Forsgren.

Trots att Forsa ägde boll under långa stunder kom laget aldrig riktigt nära en kvittering.

– Det känns skönt att vinna med en man mindre. Det är en bra känsla att ha med sig. Nu är vi med och krigar om andraplatsen.

Forsas tränare Fredrik Andersson:

– Vi är klart bättre fram till utvisningen. Precis som Klas säger så tog de tag i grejerna lite grann då. De kröp tillbaka och vi fick mindre ytor att spela på. Ljusne är bra på att försvara sig och då blir vi uddlösa, säger han.

Även Forsas Victor Molin Engman drog på sig två gula kort under matchen. Utvisningen kom i 89:e minuten.

Mer läsning

Annons