Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusne vände mot Norrala i toppmötet

/

Medan Ljusnespelarna kunde jubla över en stark vändning i den andra halvleken var Norralas kapten Simon Åberg besviken över sitt lags insats i fyrans toppmöte.
– Insatsen är dålig rakt igenom, från uppvärmningen till den sista situationen i matchen, säger han.

Annons

Iggesund har i stort sett säkrat förstaplatsen division 4. På fredagskvällen gjorde Ljusne ett miniryck i kampen om den andraplatsen då laget besegrade Norrala hemma på Ljusneborg.

2–1-målet kom när toppmötet gick in i slutkvarten då Johan Larsson hittade Mikael Johansson med en djupledsboll.

– Målvakten kom långt ut och jag insåg att jag skulle hinna först, säger Johansson, som kunde runda Norralas målvakt Andreas Molin och rulla in segermålet.

Men innan det hade Ljusne hunnit med att hamna i underläge i början av den andra halvleken, då inhopparen Johan Julin skickade iväg en projektil som letade sig in från långt håll.

Men målet gav snarare ännu mer tändvätska till hemmaspelarna, som hade haft ett spelmässigt övertag.

– Det var tungt när deras mål kom, men vi har varit i underlägen förut och vi vet vad vi kan i de situationerna, säger Mikael Johansson och fortsätter:

– Vi kommer ut och tar tag i matchen fullständigt efter paus och sedan får vi in kvitteringen ganska snabbt. Då kändes det som vi började få kontroll på matchen efter att vi skapade så mycket.

Och 1–1-målet tillkom på en hörna där försvararen Martin Bergenholtz kom i utkanten av straffområdet och fick en kanonträff med pannan.

Sedan handlade det mesta om hemmalaget. Sju minuter senare kom också Mikael Johanssons avgörande mål och Ljusne kontrollerade sedan matchen in i mål.

– Det hade ju varit lätt att slappna av där, men jag tycket vi fortsätter och håller vårt spel uppe, säger Johansson.

På stopptid jagade Norrala kvittering och skapade några hörnor som gav halvchanser, men hemmalaget kunde hålla rent och avgå med segern.

Bästa chansen fick i stället hemmalagets pigge Dawit Negassi Tsada som träffade kryssribban efter en fin individuell prestation.

Norralas lagkapten Simon Åberg var allt utom nöjd med sitt lags insats på Ljusneborg.

– Det här spelet räcker inte till en poäng, det räcker knappt till noll poäng heller. Det gäller insatsen rakt igenom hela matchen, från uppvärmningen till den sista situationen, säger han och fortsätter:

– Vi sätter inte fotbollens ABC-grejer i dag. Enkla saker som slarv med mottagningar och passningar gör att vi hamnar i trångmål och få freda oss i onödan. Men serien avgjordes inte här, försäkrar Norralakaptenen, vars lag nu ligger på tredjeplatsen, tre poäng efter Ljusne.

Mer läsning

Annons