Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iggesund vände 0–2 till 3–2

Ilsbo var snubblande nära att göra det inget annat lag gjort den här säsongen.
Vinna mot Iggesund.
– När dom kvitterade blev det tungt, säger Ilsbotränaren Niclas Klarin sedan laget tappat 2–0 till 2–3.

Annons

När man som nykomling ställs mot överlägsna serieledaren Iggesund krävs en matchplan. Det hade Ilsbo, och den såg ut att hålla för tre poäng.

Efter kvarten spelad kunde Tobias Kollin ge hemmalaget ledningen efter en frisparksvariant. Bara tio minuter senare kom 2–0 när Henrik Paulsson slog in en frispark från mittplan, sedan Iggesundsmålvakten Mathias Svärd missbedömt bollbanan.

– Äntligen fick vi lite tur med oss. Matchplanen var att sätta rejäl press på dom, att inte låta dom få tid med bollen, säger Niclas Klarin som var nöjd med första halvlek.

Mindre nöjd var Iggesunds backveteran Fredrik Näsman, som skulle spela huvudrollen senare i matchen.

– Inför andra halvlek pratade vi i princip bara om att lägga fokus på vårt eget spel och tänka bort domare och motståndare. Vi gjorde absolut ingen bra första halvlek medan Ilsbo följde sin matchplan, säger han.

Att lägga fokus på det egna spelet skulle betala sig snabbt i den andra halvleken. Joel Stillmark stötte kliniskt in 1–2-reduceringen efter ett inlägg av Dennis Sjölén.

När dryga 70 minuter var spelade orkade inte Ilsbo hålla emot längre. Då kvitterade Daniel Wester sedan Lars Skärpe klackat fram bollen.

– Efter deras 2–1-mål hade vi ett läge där vi kom tre mot en. Där borde vi ha punkterat matchen. Vi hade fler bra lägen att göra mål men när dom kvitterar blev det tungt, säger Niclas Klarin.

Det var kort efter 2–2-målet Fredrik Näsman klev fram och fick ikläda sig hjälterollen. Andreas Midell slog en frispark där Näsman nådde högst och skickade in segermålet.

– Vi lyfte fram mycket folk och försökte skapa oreda i straffområdet. Jag kom upp bra och fick trycka in bollen, för en gångs skull, säger Fredrik Näsman.

Iggesund går till sommarvila som ohotad serieledare. Fredrik Näsman tror att vilan kommer göra laget gott.

– Det känns som att vi behöver den faktiskt. Vi har tappat lite form på slutet. I dag tog vi en kämpaseger och det är skönt att kunna göra det också, säger han.

Ilsbo parkerar fortfarande i botten, men Niclas Klarin tvivlar inte på att laget kan rycka upp sig under höstsäsongen.

– Vi har en bra trupp bara vi är skadefria och nu börjar det se ljust ut. Har vi full trupp kan vi rå på alla lag, säger han.

Mer läsning

Annons