Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränare Åhlström nöjd efter Ljusdals nya höjdare mot Hällbo: "Det har varit lite gamnackar i vår"

Det oförmodade bottenlaget Ljusdals IF har bara vunnit två matcher under våren. Båda mot Hällbo IF. – Vilken kämpainsats! Det här var livsviktigt för oss, säger LIF-tränaren Tomas "Ålen" Åhlström efter 2–1 på Stenvallen.

Annons

Det var bara drygt fem minuter kvar när Ebrahim "Ebbe" Tajik sprintade loss på vänsterkanten, krånglade sig fram i straffområdet och forcerade in segermålet.

Det blev ganska galna glädjescener på Stenvallen, när målskytten rusade direkt mot sidlinjen och hoppade upp tränarens famn.

– Ebbe hade lovat före matchen att han skulle avgöra åt mig. Det var en sådan känsla av lättnad och befrielse efter en så tung vår, säger Tomas Åhlström.

Jonas Nilsson gjorde första målet för Ljusdal borta på Stenvallen.

Han hade sannerligen hoppats på högre höjder i sin comeback som tränare i Ljusdal.

Det var som bäddat för det, särskilt när det fina fotbollstältet var uppblåst.

– Jo, vi fick ju hallen, vi gnuggade på och trodde absolut vi skulle fajtas högre upp i tabellen. Men vi åkte på några storförluster som satte sig i huvudet. Det har varit lite gamnacke när det gått emot, både på spelarna och mig, säger Åhlström.

TV: Ljusdals tränare Tomas Åhlström om den motiga våren och härliga segern

Ljusdals IF startade säsongen med en rivstart och 3–1 hemma mot Hällbo IF.

Och avslutade på torsdagen våren med en tjuvstart på höstsäsongen och 2–1 borta mot samma Hällbo.

I övrigt har vårsäsongen bjudit fem kryss och fyra förluster.

Även den spelmässigt jämna kampen (det handlade sällan om finlir) såg ut att vara på väg mot ett kryss efter två snabba mål sent i första halvlek.

Där satte Jonas Nilsson enkelt bollen i övergivet mål efter strålande förarbete av Rouholah Mousavi på högerkanten.

Simon Sigvardsson kvitterade strax före paus, och hade flera fina skottlägen.

Hällbo kunde ge en snabb replik när en lång frispark från Oskar Westh till slut gav Simon Sigvardsson öppet läge vid bortre stolpen.

I en betydligt svängigare andra halvlek bytte lagen chanser, men de allra hetaste hade Ljusdal och i synnerhet Jonas Nilsson.

Men han kunde inte lura Anders Alsing i hemmamålet, för det krävdes en turbomatad Ebbe Tajik.

Det var också en skaplig skalp mot ett Hällbo som i senaste hemmamatchen vände 0–2 till 2–2 mot topplaget Norrala. Och en tung revansch efter senaste käftsmällen (1–6) borta mot Delsbo.

– Moralen var segervapnet i kväll, vi skulle bara ha tre poäng här. Vi kan inte gå ut och lira så mycket nu, det är kriga som gäller, säger Tomas Åhlström, som fick se sitt lag segla förbi Hällbo i tabellen och upp på en nionde plats med strecket inom räckhåll.

Vad måste bli bättre under hösten?

– Nu visade vi att defensiven finns där. Vi måste börja sätta chanserna, och få lite enkla mål med oss. Problemet är att vi inte har naturliga målskyttar, de finns tydligen i Tallåsen...

Fotboll – Division 4

Hällbo–Ljusdal 1–2 (1–1)

Mål: 0–1 (40) Jonas Nilsson, 1–1 (44) Simon Sigvardsson, 1–2 (84) Ebrahim Tajik.

Domare: Erik Lindkvist, Söderhamn.

Publik: 87.

Mer läsning