Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sviten höll för Vismarå – snuvade Edsbyn på poäng: "Vi är fysiskt starka med tråkigt AIK-spel"

Edsbyn hade kopplat segergreppet hemma på Ön.
Men Vismarå är fyrans mest svårslagna lag just nu.
Med ett mål efter hörna i slutminuten fixade Mikael Eliasson 2–2.
– Lite lamt och slarvig, säger Oskar Lindsmyr, som gjorde 2–1 för Edsbyn.

Annons

Den unga klubben BK Vismarå (startad 2010) gör sin andra sejour i fyran.

Förra gången blev det retur direkt till femman, men nu är läget minst sagt mer lovande.

Fredrik Rexin iVismarås mål satte stopp för Aimen Sewed på Ön.

– De flesta tippade oss som ett bottenlag. Men nu är vi rejält på väg uppåt, och visar hur långt det kan räcka med fysiskt spel i fyran. Vi har några tunga pjäser centralt, och det är lite sådär tråkigt AIK-spel, säger Fredrik Rexin, den 28-årige målvakten som är yngst i laget och en nyckelspelare i ett tämligen defensivt präglat Vismarå.

TV: Fredrik Rexin och Oskar Lindsmyr efter 2-2 på Ön. Se de två sista målen.

När Edsbyn satte högsta fart direkt hemma på Ön fick Rexin också börja storspela direkt, inte minst med en reflexräddning på Anton Dahlbergs tunga nick från nära håll.

– Jag fick komma in stort direkt, och fick en bra ingång i matchen, säger Fredrik Rexin, som i vintras tränade Broberg i bandyns elitserie.

– Men nu blir det en paus. Första barnet är på väg och får bli första prio, jag tackade definitivt nej till Broberg i veckan. säger Rexin – som fick se sitt lag göra matchens första mål efter första anfallet.

Oskar Lindsmyr var som vanligt slitstark på sin högerkant, och när nog matchhjälte.

Och det var en vass omställning där Peter Bergström lyfte högst och nickade in Andreas Mattssons perfekt avvägda högerinlägg.

Vismarå lade den mesta energin i defensiv, Edsbyn dominerade stort i spelet men saknade ofta nödvändig spets.

– Jo, vi rullade runt och hade mycket boll. Men det var svårt att hitta de hetare chanserna, de ligger tätt på också med sin mur därbak, konstaterar Oskar LIndsmyr, lite slitstark och nyttig på sin högerkant i Edsbyn som han är som center i innebandyn med Alfta Indians.

Det såg länge ut som att Lindsmyr skulle få en välförtjänt roll som matchhjälte.

Efter Anton Dahlbergs (mycket bra i första halvlek) kvittering med en behärskad volley nära mål, kändes det också ganska logiskt när Oskar Lindsmyr placerade in 2–1, med lite flyt.

Aimen Sewed laddade på några gånger, men hade ingen lycka med skotten den här tisdagen.

Och det på ett inlägg från lagkapten Joel Häggblom, som fick tillbaka bollen efter ett långt inkast.

– Jag stötte ifrån min back, fick till ett skott som tog via magen på en annan back. Det var lite tursamt, men det var vi ändå värda. Jag tycker såklart vi ska vinna en sådan här match, säger en något moloken Lindsmyr efter Vismarås sena kvittering där Mikael Eliasson hittade luckan i röran efter en hörna.

– Där agerar vi lite väl lamt, och slarvigt. Han var hetare och fick dit en retur, det är väl så man gör mål, säger oskar Lindsmyr med en suck.

För BK Vismarå var det sjätte matchen i rad utan förlust, en snygg svit som har gett fyra segrar och två kryss och frän femte plats i tabellen.

– Nu har vi fått röra oss lite också under våren, vi kom ju inte med så särskilt många träningar under försäsongen. Det här ger bra energi inför sista vårmatchen borta mot Ljusne, säger Fredrik Rexin, och fyrar av ett stort smil.

Fotboll – Division 4

Edsbyn–Vismarå 2–2 (1–1)

Mål: 0–1 (7) Peter Bergström, 1–1 (29) Anton Dahlberg, 2–1 (57) Oskar Lindsmyr, 2–2 (88) Mikael Eliasson.

Domare: Salem Zahda Aldarcazallie, Söderhamn.

Publik: Cirka 100.

Mer läsning