Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stugsunds tränare siktar högt: "Om vi vinner är det lättare att utvecklas"

Målet är att spelarna i Stugsund ska utvecklas. Men för att göra det måste resultaten bli bättre än förra året.– Att vara i en bottenstrid hämmar vår utveckling, säger nye tränaren Sven-Åke "Tumba" Edberg.

Annons

Förra året hamnade Stugsund på en tionde plats i tabellen. En placering som Sven-Åke "Tumba" Edberg inte vill se i år igen. Föreningens målsättning är att fostra spelare och slussa upp dom till samarbetsklubben Söderhamns FF i tvåan. Och enligt den nye tränaren blir det svårare om laget ligger i botten av tabellen.

– Vi ska inte kriga oss kvar som i fjol. Vi vill vara i toppen, och att slåss om att vara i toppen är bättre för utvecklingen, säger han.

LÄS MER: Så har lagen rustat inför fyran

Men tränaren påpekar att det är en fin balansgång.

– Vinner man matcher är det lättare att utvecklas. Det ger en positiv känsla. Men vinnandet får inte gå ut över vårt spel, säger Edberg.

LÄS MER: Söderhamn är redo för tronskifte

Sven-Åke "Tumba" Edberg som kom till klubben till den här säsongen har ett förflutet i Söderhamn, men har inte tränat något lag på ett par år. I Stugsund kommer han att chefa över en stor och blandad trupp. Många spelare kommer hoppa mellan Söderham och Stugsund.

–Man får trolla litegrann för att hitta ett träningsupplägg som är passande och inte bara handlar om att utveckla individen, utan också laget. Spelet måste vara roligt även för de äldre spelarna. Det är en utmaning som är både svår och rolig, säger han.

LÄS MER: Sporten tippar fyran

FAKTA: Stugsunds IK

Tränare: Sven-Åke "Tumba" Edberg

Fjolårsplacering: 8:a

Spelarförluster: Lucas Weijl, Norrala, Nawzed Panali, Trönö, Bezad Palani, Trönö, Alexander Eriksson, Trönö, Stefco Kocev, Norrala, Sebastion Koivisto, Norrala, Erik Thyr, slutat, Oskar Spång, slutat.

Nyförvärv: Rony Ali, Marma IF, Oskar Wikström, Norrala, Robert Åström, Norrala, Denis Skrije, Montenegro.

Spelare att hålla koll på: "Våra unga spelare födda 00, William Lydén, Oskar Olsson, Adam Chabchoub, Renzo Cardoba och Hugo Keller."

Vilket lag vinner serien: "Norrala IF tror jag, utan att ha stenkoll."

Vem blir skyttekung i serien: "Ska jag vara riktigt ärlig har jag varit ifrån så länge att jag inte kan så många spelare. "

Mer läsning

Annons