Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye tränaren inför premiären: ”Kan bli väldigt roligt att titta på Ljusne”

Ljusne pekas ut som ett lag att vara med och utmana om seriesegern. Tränaren Patrik Kihlström gör sitt bästa för att tona ner förväntningarna: – Vi har sagt att vi ska ligga på den övre halvan, säger han.

Annons

Ljusne har under de senaste åren varit ett konstant topplag i division 4 – dock utan att lyckas ta det sista avgörande steget. I fjol slutade laget tvåa i serien sedan de blivande seriesegrarna Iggesund tidigt sprang i från och tog död på all eventuell spänning.

I är känns serien mer oviss är någonsin. Och frågan är vad vi kan förvänta oss av Ljusne?

– Vi har bara förlorat en match under försäsongen och den kom mot Enånger i DM. Vi har en bra bredd med 22-23 man i truppen. Och det är konkurrens om alla platser. Det känns bra, säger Patrik Kihlström.

Det trots att den snart 60-årige Stefan Bergenholtz fick hoppa in och rädda en tillfällig målvaktskris i en träningsmatch mot Hedesunda.

Förra säsongen tränade Patrik Kihlström Järbo i division 3 – och 42-åringen från Lingbo blir en ny bekantskap för hälsingefotbollen. Målet är att bjuda på en lite annorlunda fotboll jämfört med det som kännetecknat Ljusne tidgare.

– Jag vill att vi ska vara ett spelade och bollförande lag. Det vet jag inte om Ljusne varit i alla år. Vi vann KM inomhus och även om det är en plojturnering har vi försökt bygga vidare på den framgången.

Ljusne AIK - kommunmästare i futsal.

LÄS MER: Ljusne bäst inomhus – för andra året i rad

Ljusne inleder på bortaplan mot nykomlingen Vismarå. I genrepet blev det seger motTrönö med 5–1.

– Den matchen var jag riktigt nöjd med och tar vi med oss det spelet i serien kan det blir väldigt roligt att titta på Ljusne, säger Patrik Kihlström.

LÄS MER: LISTA: De tio hetaste nyförvärven i hälsingefotbollen: "Blivit ett par snäpp vassare i superettan"

FAKTA: Ljusne AIK

Tränare: Patrik Kihlström (ny från Järbo i division 3 Gästrikland).

Nyförvärv: Markus Johansson (Marma), Saeed Khemisi (klubb i Iran).

Spelarförluster: –.

Fjolårsplacering: 2:a i division 4.

Spelare att hålla koll på: ”Ivan Levoshko ser het ut om om han får vara hel blir han viktig för oss. Saeed Khemisi ser också bra ut. Han har smält in bra i laget och tillfört mycket i de matcher han varit med i, säger tränaren Patrik Kihlström."

Tränaren tippar – v ilket lag vinner serien: Norrala eller Edsbyn.

Tränaren tippar – v em blir skyttekung i serien. Ivan Levoshko.

Mer läsning

Annons