Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrala blickar framåt igen – efter turbulensen: "Minst lika bra som i fjol"

Efter en lovande försäsong vändes plötsligt allt upp och ner. Nu har Norrala försökt lämna det plötsliga tränaravhoppet bakom sig. – Det är bara att blicka framåt och göra något bra av det, säger sportchefen Aljo Weijl.

Annons

Beskedet om att Stefan Hansson väljer att sluta sitt uppdrag i klubben kom oväntat. Och med bara två veckor kvar till fredagens seriepremiär hemma mot Färila stod Norrala utan tränare.

– Först hade vi ett möte med hela truppen samlad och diskuterade hur vi skulle lösa det. Daniel (Andersson) och lagkaptenen Mattias Giray har tagit huvuddelen av träningarna. Vi har främst jobbat med att försöka hålla uppe stämningen. Det har inte varit några svackor även om det är mycket frågor. Jag tycker vi löst det på ett bra sätt, säger Aljo Weijl.

Som vanligt väntar flera kommunderbyn för Norrala under säsongen.

Det är tredje raka säsongen för Norrala i division 4. Och efter fjolårets tredjeplats är siktet återigen inställt på en kamp mot tabellens övre skikt.

– Vi ska bli minst lika bra som i fjol. Men samtidigt är det en process och det finns saker som måste utvecklas jämfört. Vi måste till exempel hålla en hel säsong och inte bara en halv.

Aljo Wejl berättar att laget framför allt jobbat hårt med att förbättra fysiken under försäsongen.

– Det känns att denär bättre i år samtidigt som spelidén sitter ganska bra. Spelet är betydligt lugnare jämfört med i fjol och vi ligger också bättre till. Tråkigt att Stefan försvinner, men det är bara att blicka framåt och göra något bra av det,säger Weijl.

Norrala har haft en storspelaromsättning och flera nyförvärv har anslutit till truppen under vintermånaderna. Och med Jonas Lööw Ohlson, tillbaka efter en sejour i Söderhamns FF, och Stefco Kocev från Stugsund ökar chanserna till att fjolårets rätt så blygsamma 32 mål framåt ska bli betydligt fler.

Simon Åberg grattas av den spelande assisterande tränaren Daniel Andersson.

En viktig bit i lagbygget är också att mittfältaren Simon Åberg, som studerar i Umeå, lämnat klartecken för ytterligare säsong. Om det blir något mer spel för ytterligare en gammal SFF:are i Terje Weijl återstår att se.

– Det är en bättre balans i laget. Vi har fått in en del yngre spelare som har utvecklats bättre än vad vi hade förväntat oss. Men vi får heller inte glömma att vi tappat en del spelare och truppen är lite tunn, säger säger Aljo Weijl.

LÄS MER: Chockbeskedet – Norralas nya tränare hoppar av: "Det kom överraskande"

LÄS MER: Han tar över Norrala: "Det finns bra förutsättningar"

FAKTA: Norrala IF

Tränare: Vakant efter att Stefan Hansson slutade.

Fjolårsplacering: 3:a i division 4.

Nyförvärv: Jonas Lööw Ohlson, Sebastian Koivisto (SFF), Anton Blomberg (SFF), Lukas Weijl (Stugsund), Alexander Nordman (comeback), Stefco Kocev (Stugsund), Fabius Ndot (IF Älgarna), Patrick CarlosTchikoba (Stugsunds IK), Jonas Olsson (Söderala).

Spelarförluster: Mikael Forss (Trönö), Lars Pettersson (Trönö), Robert Åström (Stugsund), Martin Tapper, Joakim Gunnarsson, Dennis Lundgren (tränare, slutar).

Spelare att hålla koll på: "Det finns flera. Men Stefco Kocev är ny offensiv mittfältare från Stugsund är en av dessa", säger sportchefen Aljo Weijl.

Sportchefen tippar – v ilket lag vinner serien: Ett lag som alltid är att räkna med är Ljusne. Jag tror att topp-tre blir Ljusne, Edsbyn och Norrala.

Sportchefen tippar – v em blir skyttekung i serien: Edsbyns Aimen Sewed.

Mer läsning

Annons