Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällbo redo för svåra säsong två – men räknar med spetsspelare från Bollnäs

I fjol var Hällbo tillbaka i division 4 efter 14 år i lägre divisioner. Nu är det dags för den svåra andra säsongen.

Annons

- Så kan det vara, vi siktar ju på att hamna i mitten någonstans, det är målsättningen. Då är vi nöjda, säger tränaren Niklas Östlund.

Hällbo gör sin andra raka säsong i division 4 och inleder serien borta mot Ljusdal.

Som nykomling så inledde Hällbo serien i ett rasande tempo och radade upp fyra raka segrar. Men sedan om verkligheten ikapp och när säsongen summerades slutade laget åp en sjätteplats.

Nu tar man ny sats, och hoppas på ett lika bra samarbete med Bollnäs som i fjol.

- Förhoppingen är att låna in spelare när det passar, ett par till varje match är ju bra. I fjol var det ingen ibland. Men det finns ju bra spelare där som är på gränsen till en plats i Bollnäs och måste få speltid, säger Niklas Östlund.

Har ni samma spelidé som Bollnäs?

- Vi vill spela efter backen och utveckla spelare och då är det ju roligt också om de kan flytta upp till Bollnäs, som Oskar Westh gjorde inför den här säsongen.

Enda orosmolnet, liksom i många klubbar på den här nivån, så blir det en del pusslande för att få ihop folk. Men Niklas östlund tror att Hällbo kommer lösa den biten bra.

- Vi har en del som jobbar borta och jobbar kvällar, men vi har ett pojklag som vi fyller upp på träningarna med. En del kanske inte är mogna att ta det steget. men det är ju bättre att vara 15-16 på träningarna än kansk bara 10 seniorer, säger han.

FAKTA: Hällbo IF

Tränare: Niklas Östlund och Sven Forsberg

Fjolårsplacering: Sexa i division 4.

Spelarförluster: Deeq Muhammed, Kilafors, Ebbe Tadjic, Ljusdal, Stefan Janjic, Bollnäs Kurd, Markus Olsson, Brages juniorlag, Andreas Olofsson, långtidsskadad.

Nyförvärv: Markus Gustavsson, comeback, Raafat Gasham, Kilafors, Anton Nilema, Växbo, Adonay Eyob, Rengsjö, Farouk Fuad, IFK Ölme, Sonny Wiberg, Kilafors.

Spelare att hålla koll på: Andreas Hansson. Överraskade förra säsongen och gjorde det bra som mittback. Nyckelspelare där bak.

Vilket lag vinner serien: Norrala.

Vem blir skyttekung i serien: Aimen Sewed, Edsbyn.

Mer läsning

Annons