Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsas unge multitalang Hedlund efter en slitsam seger hemma: "Gräset suger energi"

En 17-årig multitalang som slits mellan fotboll och innebandy.
Men efter formstarka Forsas fjärde raka seger var onsdagens val enkelt för Per Hedlund.
Även om hemmalaget fick slita för 4–0 mot Delsbo.
– Det var tufft, särskilt med det tröga gräset, säger mittfältaren som fick priset som matchens lirare.

Annons

Forsa flyger högre än på flera år i fyran den här vårsäsongen, och det mycket tack vare den unga kraft föreningen satsar på.

Pelle Hedlund, 17-årig mittfältare i Forsa IF. Och innebandyspelare i Håsta IBK.

En av de mest tydliga talangerna bakom toppformen är spelskicklige mittfältaren Pelle Hedlund, en mångsidig 17-åring från Sörforsa som just gått ut första året på Bromangymnasiet.

– Jag läser teknik, men vet inte alls vad jag ska bli. Jag är bara säker på att jag vill satsa på fotbollen, eller på innebandyn. Någon gång måste jag väl välja främsta fokus, men det känns svårt nu, säger Hedlund, som gjorde tio poäng som forward när Håsta IBK lyfte till division 1 den här säsongen.

– Jag vet inte hur det blir där heller, det kan bli spel i Hudik/Björkberg nästa säsong. Vi får se, säger Pelle Hedlund, med flera lagkamrater i samma ålder – Ludvig Huber, målskytten André Mickelsson, Filip Dawidowicz och stabile målvakten Rasmus Andersson.

Han har bara släppt in två mål på de senaste fyra segermatcherna då Forsa gjort totalt 15 mål framåt.

Fyra nya kom i onsdagens hemmamatch på soliga Åkernäsparken, men där handlade det också om en hel del flyt. Sånt som ofta kommer till ett topplag i medvind.

Ridwan Abduselam Beyan hade koll bakåt, och gjorde Forsa första mål framåt.

Redan i den första minuten, och på den första hörnan, lyckades till slut vasse högerbacken Ridwan Abduselam Beyan sätta sin tredje chans nära mål.

Men sedan hade gästande Delsbo, anfört av Abdoul Diallo och Lucas Dullaghan, det mesta av det bästa i såväl spel som chanser.

Och det ända till nära halvtimmen spelad när Martin Johansson, med ett välplacerat skott i högerläge, satte 2–0 på Forsas andra rejäla chans.

– Det var tufft, Delsbo spelade bra där. Vi hade lite svårt att hitta tempot, det är ett tjock gräs här och det suger energi och gör det svårt att få fart på bollen, säger Pelle Hedlund, som jobbade sig starkt in i matchen i rollen som playmaker på mittfältet.

Victor Molin Engman och Forsa tog över alltmer i andra halvlek på soliga Åkernäsparken.

Och det precis som hela hemmalaget, för kvällen med adderat krut i fyra spelare från samarbetsklubben Hudiksvalls FF.

Forsa hade bättre fart i andra halvlek, och när en olycklig Emil Sallander snubblade in bollen i eget mål var greppet kopplat.

Delsbo kämpade tappert och spelade bitvis bra, men saknar den så viktiga spetsen. Närmast mål var Jerry Fast som bommade bollen en meter från helt övergivet mål.

– Försäsongen var sådär, men i serien har vi haft fint flyt, konstaterar Pelle Hedlund.

Med segern lyfte Forsa till andra plats i tabellen, tre poäng efter ledande Ljusne men också med en match mindre spelad.

Fotboll – Division 4

Forsa–Delsbo 4–0 (2–0)

Mål: 1–0 (2) Ridwan Abduselam Beyan, 2–0 (27) Martin Johansson, 3–0 (76) självmål, 4–0 (80) Johan Brolin.

Domare:Pontus Östlin, Bollnäs.

Publik: Cirka 75.

Mer läsning

Annons