Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför drog sig Delsbo ur samarbetet med Strand: "Flera spelare ville inte"

Ett avbrutet samarbete med Strand låg bakom att Örjan Oscarsson lämnade Delsbo.
Med elva dagar till seriepremiär letar Delsbo efter en ny tränare.
– Det var flera spelare som inte ville att vi skulle samarbeta med Strand, säger Robert Backman.

Annons

Som Sporten berättade om tidigare under tisdagen så valde tränaren Örjan Oscarsson nyligen att lämna Delsbo . Anledningen var att han tappade motivation och energi när ett planerat farmarlagsavtal med Strand bröts i sista stund.

Nu ger Delsbo sin syn på varför man valde att dra sig ur samarbetet med division 3-klubben.

– Ett farmaravtal innebär betydligt mer än att bara låna spelare och stärka upp en trupp. För vi har en rätt så tunn trupp, det har Örjan rätt i. Men det innebär bland annat att Delsbo tvångsdegraderas från fyran om Strand ramlar ur trean. Och eftersom vi har samarbete med Järvsö, så skulle det innebära att dom som tredje part drabbas genom att tvingas ur femman, säger Robert Backman.

Han är aktiv inom Delsbos fotbollssektion och är den som nu leder jakten på en ny tränare. Han är också den som i vintras blev kontaktad av flera spelare, som enligt Backman inte ville att samarbetet med Strand skulle bli verklighet.

– Spelarna fick höra det runt juletid, och då kontaktade dom även Örjan. I samband med det bröts det här avtalet efter jul. Spelarna kontaktade även mig och sa ganska omgående att dom slutar eller byter klubb om samarbetet blir av.

Är ni i Delsbo besvikna på Örjan Oscarsson för att han valde att kliva av?

– Det är klart att man blir besviken, men i och med att han inte hade någon motivation så är det förståeligt. Saker och ting kan förändras, men det var inte ett ord om att han skulle byta förening. Att han sedan hamnade i Tallåsen, ja det får du fråga Örjan om. Nu har vi fullt fokus på att hitta en ny tränare.

Hur ser det ut där då, har ni något nytt namn på gång?

– Vi har kollat runt om någon är ledig, men många är uppbokade. Är det inte med fotboll så är det familj eller annat. Men jag har några frågor som jag väntar svar på den här veckan. Men vi står ju inte och faller med det, vi har kvar Peter Brolin som har varit assisterande tidigare. Och några spelare har tagit större ansvar, Andreas Brolin och Joakim Svensk har tagit ett väldigt stort ansvar.

Mer läsning

Annons