Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åhlström snodde med sig mittbackarna från förra klubben: "De blev valda till bästa spelare varsitt år"

Tomas Åhlström är tillbaka i Ljusdals IF – och ska nu dela på tränaransvaret med Johan Berglund. När han lämnade Tallåsen tog han med sig mittbackarna Rasmus Hultin och Anders Ohlsson. – De är startspelare, säger tränarprofilen som bor i Bollnäs.

Annons

Tomas Åhlström är tillbaka som tränare i Ljusdals IF.

Tomas Åhlström som bor i Bollnäs men ursprunligen är från Hudiksvall tog över Ljusdal 2011 och gjorde då två säsonger som tränare i division 4-laget. Efter ett uppehåll från fotbollen säsongen 2013 har han sedan tagit upp Tallåsen från sexan till femman.

LÄS MER: Storpublik fick se känslofylld match

Nu är han tillbaka i Ljusdal – en stor bidragande orsak till det är att han får dela tränaransvaret med Johan Beglund, som har slutat spela på grund av skada.

– Det var det som gjorde att jag gick till Ljusdal. Johan var min lagkapten när jag tränade Ljusdal förra gången, och det här funkar jäkligt bra. Vi två delar på ansvaret och kör varannan träning kan man säga. Sen har vi haft Sören Ericson som bollplank också, det har varit viktigt för oss, säger Tomas Åhlström, som såg till att få med sig två starka försvarsspelare från Tallåsen.

– De blev valda till bästa spelare i Tallåsen varsitt år, säger han om mittbackarna Anders Ohlsson och Rasmus Hultin.

Blev de arga i Tallåsen när du tog med dig spelarna?

– Nej, de blev inte speciellt sura. De tog ju Ivar (Johansson) och Jocke (Joacim Knapp) från oss, så det var ganska lugnt.

LÄS MER: Firade återkomsten med fotbollsresa

Förra säsongen blev Ljusdal fyra i division 4, under ledning av Mattias "Tisan" Lind. En hel del har hänt i truppen sedan dess.

– Det är många som har försvunnit. Men det ska bli spännande, vi måste ju lyfta upp våra yngre förmågor också, säger Tomas Åhlström, som är mer bekväm med vissa lagdelar än andra.

– Vi har bra fält, bra backlinje... Men det är väl forwards som saknas lite för oss. Det är väl lagdelen där vi misslyckats litegrann, säger Tomas Åhlström, och avslöjar att han hade ytterligare en Tallåsenspelare i kikaren.

– Jag ville ha Hemström (Niklas), men fick inte det. Men vi har fått igång Ferm (Markus), sen har vi "Ebbi" (Ebrahim Tajik), sen har vi Dolk (Jesper) och Änges (Andreas) som också kan bli väldigt bra hos oss.

Vad har ni för målsättning?

– Det är svårt att sätta. Men vi ska vara bland de fem tycker jag... det är jävligt fegt sagt, jag vet. Vi vill vinna alla matcher, och har sjösatt ett spelsystem som vi hoppas kommer lyckas.

Hur ser det ut?

– Du kommer att se det. Man säger ju alltid att man vill ha ett eget spel, ändå lyfter man långt (skratt). Men vi ska ha det, sätta en hög press och ha tre centrala mittfältare med mycket boll. Det funkar ibland, och ibland så klart inte.

Tomas Åhlström menar också att den nya fotbollshallen i Ljusdal ger laget unika förutsättningar.

– Vi ska vara ett topplag, vi har fått hallen och har legat och gnidit sedan i julas i stort sett. Det borde ge resultat, vi har de bästa förutsättningarna i Hälsingland att spela fotboll på. Det borde man kunna ta vara på, det SKA man ta vara på...

LJUSDALS IF

Tränare: Tomas Åhlström och Johan Berglund.

Fjolårsplacering: Fyra i division 4.

Nyförvärv: Tomas Åhlström (tränare), Rasmus Hultin och Anders Ohlsson, Tallåsen, Andreas Änges, Färila, Ebrahim Tajik, Hällbo, Mikael Svensk, tillbaka från skada.

Spelarförluster: Wais Maihanparast och Fajko Hafizovic, Ytterhogdal, Mohamed Awnuur, flyttat till Gävle, Robin Hedblom, Järvsö, Joacim Knapp och Ivar Johansson, Tallåsen, Lukas Nilsson, Strand, Mojtaba Rezaei och Pasang Thang Nget, Färila.

Spelare att hålla koll på: – Rasmus Hultin. Han är en ledartyp och kommer styra upp vårt försvarsspel, säger Tomas Åhlström.

Tränaren tippar – vilket lag vinner serien: – Ljusdal. Jag tror att vi kommer dra det längsta strået. Det vore dumt att säga något annat, säger Tomas Åhlström.

Tränaren tippar – vem blir skyttekung i serien: – Aimen Sewed i Edsbyn, i och med att han är målfarlig, stark och har bra skott, säger Tomas Åhlström.

Mer läsning

Annons