Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delsbo upp över kvalstrecket

Delsbo tog chansen borta mot Ljusdal.
Men än är inte striden för nytt kontrakt över.
– Det är långtifrån över, men vi har det mesta i egna händer nu, säger tränaren Rickard Paulsson.

Annons

Om toppstriden sedan länge varit över så är den i botten i division 4 desto hetare. Med tre (eller fyra omgångar kvar att spela) för lagen så är det fyra av dem som slåss om att undvika kvalspel i höst.

Delsbo är ett av dem, men efter 3–1 borta mot Ljusdal så ser läget ljusare ut, särskilt som två av lagen man slåss mot – Stugsund och Hällbo – möts på onsdag.

– Det här satt jäkligt skönt. Det var ett väldigt fokus hos pojkarna, säger Rickard Paulsson.

Det var också det som gjorde att laget reste sig efter Ljusdals lite oförmodade ledningsmål på hörna i första halvlek. Strax innan paus rann Jerry Fast igenom på en djupledsboll, och i andra halvlek kunde Delsbo avgöra efter mål av Emil Sallander och Jocke Svensk.

– Det känns som om vi kommer klara det. Vi har jobbat hårt mot nytt kontrakt och har spelat bra men åkt dit på småkrångel i flera matcher. Nu blev det lite retroaktiv höstutdelning, säger Rickard Paulsson.

Vad var nyckeln till segern?

– Ljusdal är bra, man förstår att de ligger högt upp i tabellen. Men vi fick hygglig ordning på deras nyckelspelare. Man måste hålla koll på dem.

Så här säger Ljusdals tränare Micke Embretzén om matchen:

– Vi gjorde en dålig match tycker jag, så är det. Men Delsbo gjorde det bra och krympte ytorna för oss, vi fick ett dåligt passningsspel. Motivation slog nog klass lite i dag, så det var ingen överraskning att det skulle bli så här. Det var närmare 4–1 eller 5–1.

Mer läsning

Annons