Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delad pott mellan Ilsbo och Edsbyn

/

Ilsbo vände underläge till ledning.
Men laget orkade inte hålla undan hemma mot Edsbyn.
– Jag är sjukt besviken, säger lagkaptenen Erik Östlund efter 2–2.

Annons

Förra säsongen sprang Erik Östlund upp och ner längs Strands vänsterkant i division 3. Men till den här säsongen återvände han till Ilsbo och tog tillbaka lagkaptensbindeln. Hemma mot Edsbyn fortsatte han att springa.

Ilsbo vände 0–1 till 2–1 inom loppet av tio minuter i den andra halvleken och Erik Östlund var högst inblandad i båda målen. Det första satte han själv när han påpassligt bröt bollbanan i Edsbyns backlinje. Fri med målvakten gjorde han inget misstag.

2–1-målet nickade Tobias Kollin in via ribban efter en hörna. En hörna som Ilsbo fick med sig sedan Östlund sprintat över halva planen i en blixtsnabb kontring. Men matchvinnare fick han inte bli.

Efter en hörna åt andra hållet lyckades Edsbyn få in kvitteringen, efter en mängd studsar i straffområdet.

– Jag är sjukt besviken. Vi hade så många lägen att göra fler mål så det känns som två tappade poäng nu, säger Erik Östlund.

Då hade han ändå fått se Edsbyn ta ledningen i den första halvleken när Aimen Sewed drog in en frispark i krysset.

Men i andra halvlek hände något med Ilsbo. Hemmalaget spelade med fantasi och fart över hela banan.

– Sett över hela matchen var den jämn. Båda lagen gjorde en bra match och det är tufft att möta Edsbyn. Men vi borde ha tagit tre poäng, speciellt på hemmaplan måste vi göra det, säger Erik Östlund som bytte ut sig själv under några minuter i andra halvlek – för att springa till kiosken.

– Jag blev så jäkla hungrig, det var helt tomt i magen, säger han med ett skratt.

Edsbyns tränaren Jens Westh hade lätt att hålla sig för skratt. Sett till matchens utveckling var han ändå nöjd med en poäng mot nästjumbon.

– Vi ska kanske leda större efter första halvlek, men sett till den andra får vi vara nöjda med en poäng. Men vi är inte nöjda med prestationen, vi bjuder på två mål och kan absolut bättre än så här, säger han.

Mer läsning

Annons