Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delad poäng i toppmötet

/
  • Tim Rönning plockade ner det mesta på Norralas många hörnor i matchen.
  • Linus Karlsson, Norrala, erkände att han hade lite tur på ledningsmålet.
  • Simon Vilhelmsson, Foras.

Norrala och Forsa spelade 1–1 i toppmötet och tappade ännu mer mark till serieledaren Iggesund.
– Dom är nog inget att göra åt nu, konstaterade Norralas Linus Karlsson efter matchen.

Annons

Hemmalaget Norrala styrde det mesta i den första halvleken och skapade flera farliga hörnor som Forsamålvakten Tim Röning plockade ned.

Norrala hade spelet och kunde ha haft en större ledning än 1–0 om skärpan varit bättre i avsluten.

– Ja, det känns som vi borde ha satt en eller två till innan paus, men deras målvakt (Tim Röning) är ju typ 2,10 och plockar ned allt. Vi hade några chanser att punktera som vi kanske borde ha tagit i spelet också, säger Linus Karlsson.

När ledningsmålet kom i den 40:e minuten var det på ett inlägg – som seglade in direkt i krysset.

– Ja, jag får vara ärlig, det var menat som ett hårt inlägg men blev ett bra skott i stället. Han (Tim Röning) var ju faktiskt på den också, så det var nog mer tur än skicklighet den här gången, säger Norralas målskytt Linus Karlsson om ledningsmålet.

I den andra halvleken mattades tempot av, och Forsa hittade in i matchen. Efter att mittfältaren Simon Vilhelmsson träffade stolpen fick Forsa energi.

– Vårt djupledsspel började funka bättre efter paus, konstaterar Forsas Andreas Hållén, som strax efter satte kvitteringen – just på en snabb omställning i djupled.

Simon Vilhelmsson hittade vindsnabbe Viktor Molin Engman, som skarvade över till höger där Hållén bara kunde lätta in bollen i mål.

– Ett perfekt anfall, jag stod väl mest på rätt ställe när Viktor (Molin Engman) lade över bollen, säger målskytten Hållén, som var nöjd med resultatet:

– Ja, sett till matchen får vi vara nöjda med en pinne. De hade så pass mycket farligheter och hörnor i första, men Tim (Rönning) är ju grym i dag också, säger han.

Hemmalagets Linus Karlsson var däremot inte helt nöjd med utgången men tyckte att Forsa samtidigt förtjänade poängen.

– Ja, det känns surt att vi inte kunde avgöra tidigare, men över 90 minuter får det vara rättvist med en pinne var, säger Norralas målskytt i matchen.

Inför matchen så var det ett möte mellan tabellens tvåa och trea. Men inget av lagen har längre några realistiska ambitioner att nå ikapp Iggesund.

– Nej, dom är nog inget att göra åt nu. Men vi kunde ju cementerat andraplatsen genom en seger i dag, så lite tråkigt känns det, säger Linus Karlsson i Norrala, som behåller andraplatsen.

Forsas Andreas Hållén:

– Vår målsättning var ju att hänga kvar med bra marginal och vi är fortfarande med i toppen så vi är ganska nöjda så här långt, säger han.

Mer läsning

Annons