Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bottenstriden: Ilsbo drar ifrån Marma

Med en match mer spelad är nu gapet för Ilsbo fyra poäng ned till Marma under strecket. Medan Marma förlorade tog Ilsbo ett alltmer säkert grepp om att undvika nedflyttningsplatsen till femman.
– Skön, rättvis och viktig seger, säger Ilsbos tränare Niclas Clarin efter 3–1-segern mot Forsa.

Annons

Ilsbo tog ett rejält avstamp för att undvika sistaplatsen i hälsingefyran efter en stark hemmaseger mot tabellfemman Forsa.

Efter mål från Niklas Palm och Ermin Balicevac i den första halvleken kom den definitiva spiken i den 85:e minuten då Henrik Paulsson satte trean för Ilsbo.

– Det var ett revanschsuget gäng efter förlusten mot Hällbo senast och den första halvleken är vår bästa för året. I andra var det mest Forsa, men vi satte chanserna. Vi har fått en del spelare tillbaka och det är inte måmga poäng till mitten. Vi tittar bara uppåt nu, säger Ilsbotränaren Niclas Clarin.

Och Ilsbos avstånd växer nu ned till Marma som hemmaföll mot Edsbyn med 1–3, trots ledning 1–0.

– Vi hade hoppats på att få behålla den ledningen lite längre för att få lite arbetsro. Men vi släpper två lite billiga mål tyvärr och sedan är det så när vi ligger där vi ligger. Det studsar inte med oss heller, säger Marmatränaren Jan Enberg

Men Marma har inte på något sätt gett upp kampen utan förbereder sig på en lång höst där avståndet ska hämtas in.

– Nej, det har vi inte, men vi måste plocka någon trepoängare snart så vi inte fastnar i den här trenden. Vi ska ju möta Ilsbo igen och även flera av lagen på nedre delen så det är de matcherna vi ska satsa på, säger Enberg.

Mer läsning

Annons