Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åringen avgjorde "årets match" på Ön

/
  • Samuel Lindberg, med det gröna pannbandet, avgjorde mötet med matchens enda mål i 53:e minuten.
  • En av Edsbyns två nickar i ribban.
  • 224 åskådare var på plats på Ön på torsdagskvällen. Här några av dem.
  • Stugsunds tränare Christian Fagerhov

Vanligtvis använder han skallen framför mål.
Men i mötet med Stugsund visade unge Samuel Lindberg att han även har en känslig högerfot.
Med den avgjorde han "årets match" inför 224 åskådare på Ön.
– Jag kan garanterat säga att det är mitt snyggaste mål i år, säger 18-åringen efter 1–0-segern.

Annons

Varje säsong spelas en "årets match" på Ön i Edsbyn och de senaste åren har antingen Bollnäs eller Rengsjö stått som motståndare. Numera spelar båda lokalkonkurrenterna i division tre – och därför fick Stugsund, som tränas av Edsbysonen Christian Fagerhov, agera motstånd när "årets match" 2015 avgjordes.

– Vi visste att det här skulle bli en tight match och jag antar att det var lite för att Fagerhov kom hem också, att det blev lite extra roligt sådär. Det var bra drag och det måste ha varit den bästa publiksiffran vi haft i år, säger mittfältaren Samuel Lindberg, som avgjorde matchen med sitt 1–0-mål i 53:e minuten.

Anfallet startade med ett inkast långt ner på egen planhalva, fortsatte upp längs vänsterkanten och slutade med att Samuel Lindberg från central position strax utanför straffområdet placerade in bollen precis vid bortre stolproten.

– Jag såg bara bortre stolpen och knorrade in den. Det är inte ett mål jag brukar göra, det blir oftast med huvudet i så fall. Jag kan garanterat säga att det är det snyggaste målet jag gjort i år, säger mittfältaren, som gjort totalt fyra efter 13 omgångar.

– Det känns underbart, speciellt eftersom vi torskade med 0–5 på bortaplan. Det är så viktiga poäng för tabellen också, alla lag ligger så tätt ihop, säger Samuel Lindberg.

Med andra raka segern efter uppehållet ligger Edsbyn på en fjärdeplats i serien, med två poäng upp till Norrala och tre poäng ner till Forsa. Laget som var svindlande nära att åka ur division 4 i fjol har nu skapat sig bra förutsättningar för att haka på i toppen. Anledningen?

– Vi sade inför säsongen att vi skulle ha bra lagmoral och det har vi jobbat mycket med och lyckats med. Vi trivs med varandra, har roligt och många har känt varandra hela livet. Det tror jag är en stark nyckel till att det gått så bra i år, säger Samuel Lindberg.

Matchen som helhet var spel- och chansmässigt jämn. Utöver målet hade Edsbyn bland annat två nickar i ribban.

För Stugsunds del innebär förlusten att laget är kvar på kvalplats nedåt – med två poäng upp till säker mark med en match mer spelad än lagen strax ovanför.

– Edsbyn försvarar sig väldigt bra. Samtidigt tycker jag inte att vi är så bra som vi borde vara, men de är svårspelade, säger tränaren Christian Fagerhov.

– För mig är det här ett kryss, men det är ingen bra match från någons sida, det tror jag inte att Edsbyn heller tycker, fortsätter han.

Men hemmatränaren Jens Westh var nöjd.

– Vi visste att Stugsund skulle äga mer boll, men vi försvarar på ett bra sätt. Jag ber inte om ursäkt för den här segern, säger han.

Stugsunds Bezad Palani fick sin andra varning i 88:e minuten och visades ut.

Mer läsning

Annons