Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgörande läge för Lindefallet – nyckelmatch väntar i kampen om en plats i Alltrean

/
  • Lindefallets tränare Fredrik Danell hoppas på starkast möjliga lag med ner till tisdagens nyckelmatch mot Strömsbro.

Alfta och Skutskär har gjort ett ryck som kommer räcka till Alltrean.
Men kampen om den tredje platsen är stenhård – där Lindefallet jagas av ett pånyttfött Strömsbro.
– Vi fick lite andrum nu när vi vann i fredags, säger tränaren Fredrik Danell efter derbysegern mot Järvsö.

Annons

Det börjar att dra ihop sig för ett avgörande i hockeytrean. Med fyra omgångar så toppar Skutskär med 27 poäng efter fredagens seger mot Strömsbro. Bakom skuggar Alfta med 24 poäng och efter dem jagar Lindefallet och Strömsbro på 17 respektive 15 poäng.

Så det är upplagt för en dramatisk avslutning på serien där tre lag får spela mot lag från Dalarna efter nyår.

– Vi har haft en tung period, men nu har vi två raka segrar. Strömsbro är riktigt bra så det blir krig hela vägen in. Det är en nyckelmatch på tisdag när vi möter dem borta. Vi får se, jag vet nog först sent på måndagen vad vi får för lag med oss ner, säger Fredrik Danell, som vid det här laget vant sig vid hur det är att träna ett lag på division 3-nivå.

Det är ett pussel som ska gå ihop med jobb och barnvakter för att få ett slagkraftigt lag. Något det har varit lite si och så med. För på papperet har Lindefallet en trupp som när alla är med kan ha lekstuga i den här serien.

– Vi har haft det tufft med att formera laget i bland, det blir som det blir. Men i våra bästa dagar har vi ett riktigt bra lag. Men vi har svårt att komma till spel med samma lag som tränar, säger Fredrik Danell.

Derbyt mot Järvsö då? Jo, det blev revansch efter försluten senast lagen möttes. Lindefallet vann med 7–3 och enligt Fredrik Danell var det aldrig någon fara.

– Vi är mest i deras zon, men de har sina importer som petar in några puckar. De är bra för den här nivån, de lyckas ju göra mål mest hela tiden. Vi har svårt att få död på matchen men vinner rättvist, säger han.

För Alfta så blev det proppen ur direkt borta mot Huge. Andreas Algotsson satte fyra puckar i den första perioden som Alfta vann med 7–1. Match var så klart avgjord där och slutsiffrorna skrevs till hela 11–2.

På tisdag väntar en seriefinal i Alfta när Skutskär kommer på besök. Seger där och Alfta går om i kraft av bättre målskillnad.

Sedan på fredag är det derby mot Järvsö – en match som vi direktsänder här på helahälsingland.se.

Mer läsning

Annons