Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westin tillbaka mot alla odds – men sågar laget efter kryss mot Hofors: "Som ett juniorlag"

I november kraschade Bollnäs mittfältare Jesper Westin med sin bil. Men efter en lång kamp så är han tillbaka på allvar – något han knappt vågade drömma om från sjuksängen.

Annons

– Det känns bra att spela, det är jäkligt kul. Vi är ju bra, det kändes ju rätt avlägset när jag låg på sjukhuset, då hade man inte räknat med att spela något. Men jag har fått klartecken från läkaren, säger 29-åringen efter att Bollnäs på lördagen "bara" fått med sig 2–2 hemma mot Hofors.

Bollnäs mittfältare Jesper Westin gjorde 1–0 tidigt i första halvlek i mötet med Hofors.

– Vi blir nervösa på slutet och spelar som ett juniorlag och sätter fast oss helt onödigt på egen planhalva. Vi bjuder dem på det. Vi kan inte hålla på och sätta fast oss i dåliga situationer när de sätter press, dessutom när de är en man mindre.

Spelmässigt så dominerade Bollnäs kraftigt, och i första kundel aget ha punkterat matchen – men fick nöja sig med 2–0 att gå på efter mål av Jesper Westin och ett pressat skott i krysset från Dariq Fuad.

Men för Jesper Westin så spelar mål mindre roll med tanke på den situation han befann sig i runt årsskiftet. Efter kraschen den där ödesdigra natten i november så konstaterade läkarna att han hade frakturer på två ställen i ryggen.

Dariq Fuad jublar tillsammans med Hamode Hussein, Ali Reza och Anders Forsgren efter sitt konstmål som betydde 2–0 i den 35:e minuten.

Och Jesper Westin gav då mer eller mindre upp hoppet om spel den här säsongen.

– Jag tappade i vikt och kondition och tappade muskler, men kom igång och kunde cykla rätt fort. Men jag har ingen riktig försäsong i kroppen. Jag har skruvar i ryggen så man är lite halvstel, men det funkar. I bland känner jag av det, säger han.

Så du bara njuter av att kunna spela?

– Det är bara kul, och man dras med av de yngre i laget, deras energi smittar av sig.

Men energin räckte inte till seger mot Hofors. Efter paus så reducerade Patrick Mulyanti efter en dryg minut, och sedan – på tilläggstid – så klev 35-årige veteranen Roger Persson fram och bredsidade in snäpliga 2–2.

Simon Sigvardsson är framme och oroar Hoforsförsvaret.

Matchfakta

Bollnäs–Hofors 2–2 (2–0)

Mål: 1–0 (11) Jesper Westin, 2–0 (35) Dariq Fuad, 2–1 (47) Patrick Mulyanti, 2–2 (90) Roger Persson.

Publik: 150.

Mer läsning

Annons