Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft läge för Strand efter blek insats i Sala: "Det har funnits värre uppgifter"

Strands jakt på nytt kontrakt fick sig en rejäl törn mot Sala.
Svidande 0–3 gör att laget är piskat att vinna mot Dala-Järna nästa helg.
– Mer eller mindre i alla fall, och få något resultat med oss, säger tränaren Mikael Forsström

Annons

Förlorar Korsnäs mot Hofors i nästa omgång samtidigt som Strand slår Dala-Järna så är kvalplatsen säkrad. Men då krävs det en insats lik den mot Iggesund i förra omgången.

– Vi vet att vi kan mycket bättre, vi vet att det finns där. Vi har slagit Ytterhogdal och Iggesund två gånger om. Men nu räckte vi inte till, säger Mikael Forsström, som fick se sitt lag kriga på bra i första halvlek.

I paus så gav han order om lite tuffare press och bättre bolltempo. Det blev det också – fram till Salas ledningsmål efter 51 minuter.

– De gör mål och sedan blir det tomt på energi. När man jobbar i uppförsbacke så är det extra tufft att få saker mot sig när man känner att man är på gång. Det blir lite ängsligt, säger Mikael Forström.

Strand kunde inte hota efter det och Sala gled tämligen komfortabelt undan till seger med 3–0. Ett resultat som gör att Sala är helt klart för division 3 även nästa säsong.

Så ser inte läget ut för Strand.

– Det handlar om att få killarna att bita ihop och nå minst en kvalplats. Det har funnits värre uppgifter, vi har det i egna händer faktiskt. Vi kan faktiskt slippa kval också. Vinner vi nästa helg och tar poäng mot Hofors i sista omgången kan det gå, säger Mikael Forsström.

Matchfakta

Sala–Strand 3–0 (0–0)

Mer läsning

Annons