Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff bortaförlust för Strand – Nollades i Dalarna

Det gick inte som man hade tänkt när Strand ställdes mot Avesta i herrtrean på lördagen. Dalmasarna nollade sina gäster och behöll de tre poängen för sig själva i en match med hela åtta utdelade varningar. – Vi visste inte riktigt vilken nivå vi skulle spela efter, säger Strands kapten Kristian Johansson Fantenberg.

Annons

Strand fick ingen rolig dag på Avestavallen i Dalarna när det vankades match i herrarnas division 3. Laget, som befinner sig på en nionde plats i tabellen, inledde tufft mot tabellsexan Avesta och man drog på sig ett gult kort redan i den 28:e matchminuten.

Därefter hann det gå cirka nio minuter innan matchens första mål var ett faktum. Då var hemmalagets Victor Berg framme och skickade in 1–0 bakom Andreas Dahlström i Strands kasse. Varningarna ramlade sedan in kontinuiteligt och Strand hann dra på sig hela sju stycken innan matchen var färdigspelad. Någonting som också gjorde att Avesta fick mer energi och kunde sticka fram ännu hårdare.

– Det var egentligen inte så tufft och ojämnt som statistiken visar. Vi visste inte riktigt vilken nivå vi skulle spela efter, säger Strands kapten Kristian Johansson Fantenberg angående varningarna.

Den andra halvleken hann sedan bli knappt två minuter gammal innan matchens tidigare målskytt slog till ännu en gång och 2–0 var ett faktum. Men där fanns det dock ännu hopp för bortalaget, som hade nästan hela halvleken på sig att komma tillbaka in i matchen med ett par mål.

Hemmaspelande Avesta hade dock andra planer och när Simon Sundin gjorde 3–0 i den 78:e minuten blev det som spiken i kistan på matchen, som också slutade just 3–0 och med åtta utdelade varningar totalt.

– Vi hade en oturlig dag med många skador, men vi krigar på bra och vi skapar också många chanser, så det är inte så överlägset som det kanske ser ut med 3–0, det reflekterar inte matchen, säger lagkapten Kristian Johansson Fantenberg.

– Nu ska vi knyta nävarna och ladda om inför derbyt nästa vecka, avslutar han.

Matchfakta:

Avesta AIK – Strands IF 3–0 (0–0)

Målen: 1–0 (37) Victor Berg, 2–0 (47) Victor Berg, 3–0 (78) Simon Sundin

Domare: Erik Yngvesson, Västerås

Mer läsning

Annons