Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strand kollapsade igen – och fick anfallaren knäskadad: "Det såg inte alls bra ut"

2-11 i målskillnad på två matcher. Efter två kollapser i rad ser tränaren Mikael Forsström fram emot ledigt från fotbollen ett tag. – Det känns skönt med ett sommaruppehåll nu faktiskt, säger han, dock bekymrad över skadan på Markus Lindqvist.

Annons

För knappt två veckor sedan åkte ett självförtroendeproppat Strand, med tre raka segrar i ryggen, till Dala-Järna och föll med 0–6. Efteråt beskrev tränaren Mikael Forsström resultatet som en chock.

På söndagen skulle Strand, som ligger på kvalplats neråt, ta revansch hemma mot mittenlaget Hofors. Då fallerade allt igen.

Hemmalaget öppnade förvisso aggressivt och optimistiskt, men när anfallsspetsen Markus Lindqvist vred knät redan efter sju minuter var det som att Strand blev paralyserat. På några effektiva minuter gick Hofors ifrån och när matchklockan visade 15 minuter ledde bortalaget med 3–0. Innan halvleken var över hade gästerna gått ifrån till 5–0.

– Det är lika som förra matchen. Allt faller ihop, vi är inte närvarande, vi deltar inte, vill inte ta fighten. Det känns skönt med ett uppehåll nu, faktiskt, säger Mikael Forsström.

Strand ryckte upp sig avsevärt under andra halvlek och var långa stunder bättre än Hofors. Hemmalaget kom dock aldrig närmare än 2–5 efter tröstmål av Oscar Åkerlund och Jocke Viklund som skruvade en hörna direkt i mål.

Om knäskadan på Markus Lindqvist, som ersattes av Olivier Hoho, kunde Mikael Forsström inte säga så mycket direkt efter matchen.

– Jag uppfattar inte situationen, men tydligen vrider han till knät. Det såg inte alls bra ut. Vi har ont om forwards, så vi får se.

Har han haft knäproblem tidigare?

– Nej, det har inte varit några problem med honom. Han är 18-19 år och har inga skadebekymmer. Olyckan är framme bara, säger Mikael Forsström.

Men det verkade allvarligt?

– Jag är så dålig på idrottsskador, men ett knä är väl aldrig bra att skada.

I slutet av matchen drabbades båda lagen av varsin utvisning efter två gula kort. I Strand var det Mattias Bertilsson som visades ut och i Hofors fick målskytten Jesper Henriksson lämna planen.

Strands nästa match är borta mot Korsnäs den 23 juli.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

MATCHFAKTA

Strand–Hofors 2–5 (0–5)

Mål, Strand: Oscar Åkerlund, Jocke Viklund. Mål, Hofors: Patrick Mulyanti 2 (ett på straff), Jesper Henriksson, Albin Holmqvist, Ephrem Kidane.

Domare: Håkan Modigh, Hammerdal.

Varningar: 5–4.

Utvisningar: 1–1.

Publik: 118.

Mer läsning