Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strand knep en poäng i omstarten: "Vi jobbade i motvind"

Det blev ingen lätt match för Strands herrar i omstarten av division III. Laget hamnade i underläge, men kunde kvittera strax innan slutsignalen.

Annons

Strand tog en poäng i returmötet med Korsnäs.

Strand kom till start med inte mindre än tre avstängningar. Lösningen blev tre av klubbens juniorer som fick rycka in i omstarten av division III.

– Det var lite oroligt eftersom vi fick byta ut mer än halva backlinjen. Till en början spelade vi säkert och många långa bollar, säger Strands tränare Mikael Forsström.

Båda lagen ligger kring kvalstrecket och kämpade om poäng.

– Det var en tillknäppt match där inget av lagen bjöd på något. I överlag var det en typisk oavgjord match, säger Forsström.

Men i den andra halvleken tilldelades Korsnäs en straff och kunde ta ledningen.

– Det kändes inte så bra med tanke på att vi hade mer chanser och ägde matchen och så började den andra halvleken på det viset, säger Mikael Forsström.

Strand hamnade i uppförsbacke men kunde under andra halvlekens gång jobba sig in i matchen och skapade allt fler chanser. Men drygt tio minuter kvar av ordinarie speltid valde Mikael Forsström att byta ut en ytterback mot en tredje forward, vilket gav utdelning. Även Strand tilldelades en straff och kunde kvittera innan slutsignalen genom Lyle Gifford.

– I det stora hela var det ett rättvist resultat. Snopet med tanke på att vi utvecklade vårt spel i den andra halvleken och tycker att vi hade matchen, men jag är nöjd, säger Forsström och fortsätter;

– Jag vill plussa för Emil Björkman, Olle Åström och Anton Humla Aspling som debuterade i dag och gjorde det med bravur, säger han.

Matchfakta:

Korsnäs IF FK–Strands IF 1–1 (0–0)

Mål, Korsnäs: Glen Edman.

Mål, Strand: Lyle Gifford.

Mer läsning

Annons